FMP: Čime to mi ugrožavamo interese srpske košarke?!

Košarkaški klub FMP se oglasio saopštenjem povodom mogućnosti da nastupi u Evrokupu sledeće sezone i saopštenja KSS.

Košarka 07.09.2016 | 08:15
FMP: Čime to mi ugrožavamo interese srpske košarke?!
Klub iz Železnika oglasio se povodom vesti o njegovom ulasku u Evrokup i "prašine" koja se podigla u košarkaškoj javnosti.

FMP Železnik u Evrokupu 2016/17!

Vest objavljena u subotu pre podne izazvala je brojne reakcije u medijima i košarkaškoj javnosti, čak i ako se vrlo brzo ispostavilo da još ništa nije definitivno, ni zvanično.

Komentari su se uglavnom vrteli oko bliskosti FMP i Crvene zvezde, kao i nedavnog odustajanja Partizana od nadmetanja u Evrokupu pod pritiskom Košarkaškog saveza Srbije.

Postavljana su pitanja kako Partizan ne može, a FMP može da igra Evrokup (iako mu to još niko nije odobrio), da li će KSS suspendovati FMP(podsećanjem na aprilske odluke UO, potvrdio je da hoće), ili ipak neće, pošto je taj klub prvo bio prijavljen za FIBA Ligu šampiona, ali ga je FIBA odbila...

"Panteri" su tim povodom izdali saopštenje, u kome ističu da su na adresu KSS uputili "veoma jednostavna pitanja" u cilju rasvetljavanja istine oko učešća naših klubova u evrotakmičenjima.

FMP takođe tvrdi da njegov slučaj nema apsolutno nikakve veze sa neigranjem "jednog drugog kluba" u Evrokupu.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez ispravki:

"KK FMP obaveštava javnost da mu predstavlja veliko zadovoljstvo i čast da je u grupi klubova koji su u najužem krugu kandidata za učešće u Evrokupu u sezoni 2016-2017. Biti kandidat za Evrokup znači veliko priznanje za srpsku košarku i KK FMP jer smo višegodišnji pouzdani partneri Evrolige, i Evrokupa.

KK FMP je sve svoje odluke donosio u dogovoru sa Košarkaškim savezom Srbije, koji nam još uvek nije objasnio zašto naš klub nije uvršten u FIBA Ligu šampiona, a istu kandidaturu je ispred KSS-a potpisao Dejan Tomašević?

Cilj ovog saopštenja KK FMP nije da se prave bilo kakvi problemi u srpskoj košarci i državi, već da se dođe do istine bez obzira da li ćemo učestvovati u Evrokupu ili ne.

Ono što nas je posebno začudilo, je da KSS na svom sajtu za koji pouzdano znamo da je jedan od najčitanijih sportskih portala u regionu i Evropi, ponovo objavljuje svoje odluke kako bi indirektno upozoravao naš klub, (da ne kažemo pretio), zaboravljajući da KK FMP nikada nije bio neobavešten klub, a ponajmanje naivan da ne prepoznaje genezu ovog "galimatijasa" koji se pravi u košarkaškoj javnosti Srbije mesecima, i klasičnom zamenom teza i manipulacijama, da ne kažemo lažima.

Shodno tome, KK FMP je uputio pismo KSS, u kome traži odgovore na veoma jednostavna pitanja, kako bi nakon odgovora mogli da obavestimo javnost kakve su se igre igrale od januara 2016.godine do danas, po pitanju učešća u FIBA Ligi šampiona i Evrokupu, i kakav su doprinos svemu dali pojedini ljudi iz KSS-a, a naravno i "naši kadrovi" iz FIBA uz pomoć "dobro informisanih spin majstora" sa ovih prostora.

Čekajući odgovore iz Sazonove, nagovestićemo javnosti samo ovo... igranje KK FMP u Evrokupu, nema ama baš nikakve veze sa neigranjem jednog drugog kluba u tom takmičenju, kao što nema veze ni sa igranjem tog kluba u nekom trećem takmičenju.

Jasno nam da KK FMP treba da bude u celom ovom "cirkusu" kolateralna šteta po srpskom "ni kriv ni dužan", a da je meta ovog napada neko drugi. Ali, cela istina kompletnoj srpskoj javnosti biće dostupna odgovorima koje nestrpljivo čekamo iz "kuće košarke" – ako ih bude! Ako ih ne bude, javnost će opet biti obaveštena."

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar