Ана Ивановић завршила сезону!

Најбоље рангирана српска тенисерка Ана Ивановић одлучила је да оконча текућу сезону 2016. због повреде зглоба.

Тенис 06.09.2016 | 20:45
Ана Ивановић завршила сезону!
Ивановићева је тренутно 31. на АТП листи, а ове године није освојила ниједну титулу уз половичан учинак од по 15 победа и пораза.

Током целе године је играла са много осцилација, на једном турниру би испала у првом колу, потом би стигла до треће рунде на наредном, али јој је најбољи резултат било полуфинале у Санкт Петербургу.

"Са жаљењем вас обавештавам да је за мене због проблема са зголом сезона завршена. Доктори су ми саветовали да паузирам неко време како бих се потпуно опоравила и вратила снагу. Одлагала сам и операцију палца који сам сломила на АО у јануару прошле године, што ћу да средим у предстојећим недељама. Нећу моћи да играм на турнирима у Азији, на неким од мени омиљених турнира попут Кине и Јапана. То је тешка одлука, али желим да наредну сезону дочекам потпуно спремна и без повреда. Једва чекам да будем поново на терену у 2017. години", поручила је Ивановићева преко друштвених мрежа.

На Аустралијен опену је заустављена у трећем колу од Медисон Киз, на истом степенику је стала на Ролан Гаросу где ју је поразила Елина Свитолина, док је Вимблдон и УС Опен завршавала већ у првом колу, изгубивши од далеко слабије рангираних тенисерки Јекатерина Александрове и Денисе Алертове.

У међувремену је разочарала и на Олимпијским играма, такође поразом у првом колу од Карле Суарес Наваро из Шпаније. Ивановићева је одлучила да се концентрише на припрему за следећу сезону.

Ивановићева има 29 година, у каријери је освојила 15 турнира, укључујући Ролан Гарос 2008. године када је била прва тенисерка света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар