Ana Ivanović završila sezonu!

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović odlučila je da okonča tekuću sezonu 2016. zbog povrede zgloba.

Tenis 06.09.2016 | 20:45
Ana Ivanović završila sezonu!
Ivanovićeva je trenutno 31. na ATP listi, a ove godine nije osvojila nijednu titulu uz polovičan učinak od po 15 pobeda i poraza.

Tokom cele godine je igrala sa mnogo oscilacija, na jednom turniru bi ispala u prvom kolu, potom bi stigla do treće runde na narednom, ali joj je najbolji rezultat bilo polufinale u Sankt Peterburgu.

"Sa žaljenjem vas obaveštavam da je za mene zbog problema sa zgolom sezona završena. Doktori su mi savetovali da pauziram neko vreme kako bih se potpuno oporavila i vratila snagu. Odlagala sam i operaciju palca koji sam slomila na AO u januaru prošle godine, što ću da sredim u predstojećim nedeljama. Neću moći da igram na turnirima u Aziji, na nekim od meni omiljenih turnira poput Kine i Japana. To je teška odluka, ali želim da narednu sezonu dočekam potpuno spremna i bez povreda. Jedva čekam da budem ponovo na terenu u 2017. godini", poručila je Ivanovićeva preko društvenih mreža.

Na Australijen openu je zaustavljena u trećem kolu od Medison Kiz, na istom stepeniku je stala na Rolan Garosu gde ju je porazila Elina Svitolina, dok je Vimbldon i US Open završavala već u prvom kolu, izgubivši od daleko slabije rangiranih teniserki Jekaterina Aleksandrove i Denise Alertove.

U međuvremenu je razočarala i na Olimpijskim igrama, takođe porazom u prvom kolu od Karle Suares Navaro iz Španije. Ivanovićeva je odlučila da se koncentriše na pripremu za sledeću sezonu.

Ivanovićeva ima 29 godina, u karijeri je osvojila 15 turnira, uključujući Rolan Garos 2008. godine kada je bila prva teniserka sveta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar