Видић: Дрогба је био "језив", могао сам у Ливерпул...!

Пензионисани српски фудбалер Немања Видић признаје да му је Дидије Дрогба био најтежи ривал, као и да је мало недостајало да својевремено пређе у Ливерпул на позив Рафаела Бенитеза.

Фудбал 08.09.2016 | 18:00
Видић: Дрогба је био "језив", могао сам у Ливерпул...!
Немања Видић је оставио дубок траг у енглеском фудбалу, а навијачи Манчестер јунајтеда и данас жале што није остао још коју сезону.

Видић данас из ложа гледа утакмице и има потпуно другачију перспективу него кад је на теренима водио беспоштедне битке против нападача разних енглеских клубова. Ипак, признаје да је најмање од свих желео да чува Дидијеа Дрогбу, нападача Челсија. Много мање од рецимо Фернана Тореса, који му је док је играо у Ливероулу, задавао много главобоља.

"Дрогба је био много опаснији. Торес је увек био у гол-шансама, али Дидије је захтевао да будеш фокусиран на њега свих 90 минута", рекао је 34-годишњи Видић у интервју за магазин "ФоурФоурТwо".

Видић је током играња за Манчестер јунајтед, а то је била готово цела декада, пет пута био првак Енглеске, првак Европе, потом освајач Лига купа у три наврата. Али, и свих шест црвених картона добио је баш у дуелима са Челсијем и Ливерпулом.

Многима је у сећању остало када је погрешио и дозволио Торесу да изједначи, а потом је Ливерпул разнео Јунајтед на Олд Трафорду 4:1 у марту 2009. године.

"Људи ми често кажу да ми је Торес баш задавао главобоље, али то је била само та једна утакмица. Кренуо сам главом на лопту, али сам се у последњем тренутку предомислио и покушао да је додам Едвину ван дер Сару. Погрешио сам у процени раздаљине и Торес је дао гол", присећа се Видић.У интервјуу овом магазину, Видић је открио и како је умало прешао у Ливерпул из московског Спартака а не у Манчестер јунајтед.

"Рафа Бенитез ме је звао и замало да одем у Ливерпул. Хтео сам да идем, али мој енглески није био добар. Онда је дошао Јунајтед. Звао ме је Ферги (Алекс Фергусон) и рекао ми: 'Гледао сам те на утакмици Србија - Француска и желим те овде'. Јунајтед је био одлучнији и све се брзо завршило, за пар дана", испричао је Видић.

Немања Видић у будућности себе види као тренера/менаџера, али не затрчава се.

"Желео бих да будем менаџер (попут оних у Енглеској, који су и тренери и спортски директори), али прво бих желео да постанем тренер, да учим. Желео бих да чујем и оне искусне са којима сам радио. Немања тренер/менаџер неће бити попут Немање кога сте гледали на терену у копачкама. То су две поптуно различите улоге", каже он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар