Vidić: Drogba je bio "jeziv", mogao sam u Liverpul...!

Penzionisani srpski fudbaler Nemanja Vidić priznaje da mu je Didije Drogba bio najteži rival, kao i da je malo nedostajalo da svojevremeno pređe u Liverpul na poziv Rafaela Beniteza.

Fudbal 08.09.2016 | 18:00
Vidić: Drogba je bio "jeziv", mogao sam u Liverpul...!
Nemanja Vidić je ostavio dubok trag u engleskom fudbalu, a navijači Mančester junajteda i danas žale što nije ostao još koju sezonu.

Vidić danas iz loža gleda utakmice i ima potpuno drugačiju perspektivu nego kad je na terenima vodio bespoštedne bitke protiv napadača raznih engleskih klubova. Ipak, priznaje da je najmanje od svih želeo da čuva Didijea Drogbu, napadača Čelsija. Mnogo manje od recimo Fernana Toresa, koji mu je dok je igrao u Liveroulu, zadavao mnogo glavobolja.

"Drogba je bio mnogo opasniji. Tores je uvek bio u gol-šansama, ali Didije je zahtevao da budeš fokusiran na njega svih 90 minuta", rekao je 34-godišnji Vidić u intervju za magazin "FourFourTwo".

Vidić je tokom igranja za Mančester junajted, a to je bila gotovo cela dekada, pet puta bio prvak Engleske, prvak Evrope, potom osvajač Liga kupa u tri navrata. Ali, i svih šest crvenih kartona dobio je baš u duelima sa Čelsijem i Liverpulom.

Mnogima je u sećanju ostalo kada je pogrešio i dozvolio Toresu da izjednači, a potom je Liverpul razneo Junajted na Old Trafordu 4:1 u martu 2009. godine.

"Ljudi mi često kažu da mi je Tores baš zadavao glavobolje, ali to je bila samo ta jedna utakmica. Krenuo sam glavom na loptu, ali sam se u poslednjem trenutku predomislio i pokušao da je dodam Edvinu van der Saru. Pogrešio sam u proceni razdaljine i Tores je dao gol", priseća se Vidić.U intervjuu ovom magazinu, Vidić je otkrio i kako je umalo prešao u Liverpul iz moskovskog Spartaka a ne u Mančester junajted.

"Rafa Benitez me je zvao i zamalo da odem u Liverpul. Hteo sam da idem, ali moj engleski nije bio dobar. Onda je došao Junajted. Zvao me je Fergi (Aleks Ferguson) i rekao mi: 'Gledao sam te na utakmici Srbija - Francuska i želim te ovde'. Junajted je bio odlučniji i sve se brzo završilo, za par dana", ispričao je Vidić.

Nemanja Vidić u budućnosti sebe vidi kao trenera/menadžera, ali ne zatrčava se.

"Želeo bih da budem menadžer (poput onih u Engleskoj, koji su i treneri i sportski direktori), ali prvo bih želeo da postanem trener, da učim. Želeo bih da čujem i one iskusne sa kojima sam radio. Nemanja trener/menadžer neće biti poput Nemanje koga ste gledali na terenu u kopačkama. To su dve poptuno različite uloge", kaže on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar