Видео: Пљусак прекинуо нове фашистичке покличе Албанаца!!!

Судија из Турске није прекинуо меч у Скадру, али провала облака јесте. Македонци шокирани порукама албанских навијача, које су прошле и овог пута.

Фудбал 06.09.2016 | 14:00
Видео: Пљусак прекинуо нове фашистичке покличе Албанаца!!!
Док УЕФА и ФИФА крше правило по правило гурајући косовске Албанце у прексиноћ започете квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године, Албанци из Албаније настављају са провокацијама, јавној промоцији идеје Велике Албаније и величањем фашистичких герилаца из Другог светског рата.

Било је потребно да стадион Лоро Борићи у Скадру полије невероватна киша, каква се ретко виђа, да би овај нови великоалбански пир био прекинут, али по свему судећи само данас до 14 часова, када ће бити настављена утакмица између Албаније и Македоније при резултату 1:1.



Турски судија Гочек у 76. минуту приметио је да више нема услова за игру, па је послао играче у свлачионицу, међутим да је могао да разуме шта је написано на транспарентима (а делегат је морао да се распита) и да су фашистичке пароле и покличи разлог и за прекид меча албанских тимова – не би се ни стигло до 76. минута.

Македонци су шокирани порукама с трибина, где се клицало Џемаилу Хасанију познатијем као Џем Хаса, Џемо Балистот или Џемо Симница, познатом припаднику албанског герилског покрета "Национални фронт", који се током Другог светског рата борио на страни нациста.

"Национални фронт", који је за циљ имао формирање Велике Албаније и чија је парола гласила "Албанија Албанцима, смрт издајницима", одговоран је за смрт великог броја људи на просторима данашње Србије, Црне Горе и Македоније, а овај покрет забрањен је након победе партизана у ИИ светском рату, иако је један број идеолога и герилаца успео да побегне у иностранство и тамо настави да се бори за идеје које су албански навијачи пре нешто мање од две године презентовали дроном и у Београду.

Нови сусрет с комшијама у ФИФА и УЕФА такмичењима инспирисао их је на нове провокације, а овог пута истакнуте су заставе са именима македонских градова у којима живи и албанско становништво, уз поруку:

"Све што имам си ти".

Не очекујте казне за Албанце, а и ако их буде – није немогуће да ће Суд за спортску арбитражу у Лозани те казне преиначити.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар