Video: Pljusak prekinuo nove fašističke pokliče Albanaca!!!

Sudija iz Turske nije prekinuo meč u Skadru, ali provala oblaka jeste. Makedonci šokirani porukama albanskih navijača, koje su prošle i ovog puta.

Fudbal 06.09.2016 | 14:00
Video: Pljusak prekinuo nove fašističke pokliče Albanaca!!!
Dok UEFA i FIFA krše pravilo po pravilo gurajući kosovske Albance u preksinoć započete kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, Albanci iz Albanije nastavljaju sa provokacijama, javnoj promociji ideje Velike Albanije i veličanjem fašističkih gerilaca iz Drugog svetskog rata.

Bilo je potrebno da stadion Loro Borići u Skadru polije neverovatna kiša, kakva se retko viđa, da bi ovaj novi velikoalbanski pir bio prekinut, ali po svemu sudeći samo danas do 14 časova, kada će biti nastavljena utakmica između Albanije i Makedonije pri rezultatu 1:1.



Turski sudija Goček u 76. minutu primetio je da više nema uslova za igru, pa je poslao igrače u svlačionicu, međutim da je mogao da razume šta je napisano na transparentima (a delegat je morao da se raspita) i da su fašističke parole i pokliči razlog i za prekid meča albanskih timova – ne bi se ni stiglo do 76. minuta.

Makedonci su šokirani porukama s tribina, gde se klicalo Džemailu Hasaniju poznatijem kao Džem Hasa, Džemo Balistot ili Džemo Simnica, poznatom pripadniku albanskog gerilskog pokreta "Nacionalni front", koji se tokom Drugog svetskog rata borio na strani nacista.

"Nacionalni front", koji je za cilj imao formiranje Velike Albanije i čija je parola glasila "Albanija Albancima, smrt izdajnicima", odgovoran je za smrt velikog broja ljudi na prostorima današnje Srbije, Crne Gore i Makedonije, a ovaj pokret zabranjen je nakon pobede partizana u II svetskom ratu, iako je jedan broj ideologa i gerilaca uspeo da pobegne u inostranstvo i tamo nastavi da se bori za ideje koje su albanski navijači pre nešto manje od dve godine prezentovali dronom i u Beogradu.

Novi susret s komšijama u FIFA i UEFA takmičenjima inspirisao ih je na nove provokacije, a ovog puta istaknute su zastave sa imenima makedonskih gradova u kojima živi i albansko stanovništvo, uz poruku:

"Sve što imam si ti".

Ne očekujte kazne za Albance, a i ako ih bude – nije nemoguće da će Sud za sportsku arbitražu u Lozani te kazne preinačiti.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar