Избори и злоупотребе добара, новца, људи...

Злоупотреба свега што се злоупотријебити може у политичке сврхе, једна је од основних карактеристика ове изборне кампање. Злоупотреба је било и раније, али су партијске вође и функционери владајућих странака у Републици Српској сада још бахатији.

Република Српска 06.09.2016 | 22:59
Избори и злоупотребе добара, новца, људи...
Готово сви који су на позицијама моћи злоупотребљавају јавна добра и ресурсе који су им дати на управљање. Министри, директори, градоначелници и начелници, не штеде буџетска средства, луксузне лимузине, службено особље. Све је стављено у функцију избора.

Наравно, у томе предњачи Милорад Додик, лидер СНСД-а и предсједник Републике Српске, који ту функцију злоупотребљава и мимо изборне кампање. У кампањи максимално користи све што му је на располагању – новац, службени аутомобил, хеликоптер, јавни РТВ сервис...

Летјелицама Хеликоптерског сервиса Републике Српске, које би требале да служе предсједнику Републике Српске, али не и предсједнику СНСД-а, Додик стиже у све крајеве Републике Српске. Тако је протеклог викенда хеликоптером слетио у село Драксенић код Козарске Дубице, ваљда да би импресионирао мјештане од којих тражи глас више за Раденка Рељића и његову одборничку листу.

Ништа мања злоупотреба није ни коришћење ресурса Јавног РТВ сервиса Републике Српске - РТРС-а, који у стопу прати лидера СНСД-а, иако би требало да буде медијски сервис свиг грађана и странака.

Извори Истинито наводе да је првог дана кампање, у петак, у Сребреници, осим Додика виђена и Жељка Драгичевић, уредница специјалних програма РТРС (иначе непостојеће редакције), која у тај градић сигурно није дошла из туристичких побуда.

Злоупотребу социјално осјетљивих категорија, као што су породице погинулих бораца, инвалиди, сиромашне вишечлане породице, излишно је коментарисати. Ипак, када предсједник Републике у кампањи посјети мајку три погинула борца, којој је претходно буџетским новцем финансирао изградњу куће, то је примјер који треба да буде јавно осуђен.



У овом случају нису изостале осуде на друштвеним мрежама, али Додик не би био то што јесте да се осврће на ставове јавности изнесене на друштвеним мрежама.


За Додиком не заостају ни његови министри, као ни лидери коалиционих партија.

Тако је први социјалиста Петар Ђокић искористио старицу од 94 године, Љубицу Гаврић из Доње Осиње код Дервенте која је (макар и својевољно) била маскота његовог партијског скупа.



Партијски активисти не прежу ни од чега. У стању су да познанике и пријатеље вуку за рукав, да моле, нуде новац и услуге.

Посебна прича су страначка обиљежја која само што на чело још нису ставили. Партијским заставама и плакатима кандидата окитили су куће, аутомобиле, камионе...



Кич, неукус који се граничи с бизарношћу, малтретирање околине својим „идејама“, одлика су страначких активиста и кандидата који су септембарској кампањи подредили властити и живот својих породица.

Посебан вид малтретирања суграђана током изборне кампање јесу разгласи постављени на аутомобилима, познати и као „лајавци“, преко којих странке позивају на јавне скупове. Нико не размишља о викенду, потреби за одмором, нити брине о гласности и добу дана. Битно је да се „лаје“ и то што гласније.

На све ово, треба додати и злоупотребу дјеце у политичке сврхе, што спада у сам врх злоупотреба које би, да је среће, биле кажњиве и по закону.



У уређеним друштвима, родитеље казне ако дијете не одведу на редован контролни преглед код зубара, а код нас, још од доба комунизма, дјеца су омиљено средство за изазивање самилости код широких народних маса и начин да партијски лидери покажу како им је стало до будућих покољења.

Извор: Истинито

Коментари / 69

Оставите коментар
Name

Белл

06.09.2016 06:26

Човјек је краљ, осмислио је хеликоптерски сервис да би имао авио такси о трошку државе, а да, да не заборавим, расподјелом војне имовине хеликоптерском сервису, поред три газеле и једног Белл-а, припала су и четири транспортна хеликоптера МИ-8 који су у то вријеме имали пловидбене дозволе, медјутим посто се нису уклапали у авио такси остали су да труну на аеродрому Маховљани. Да неби било забуне ради се о истом типу хеликоптера који је неки дан гасио пожар у Требињу, али ето у хеликоптерском сервису РС нису имали потребе за њима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

06.09.2016 09:36

ХЕЛИКОПТЕРСКИ СЕРВИС РС НИЈЕ СЕРВИС ВЛАДЕ РС, НЕГО ЈЕ СЕРВИС ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ, ПОШТО ДИРЕКТОР СЕРВИСА ОДГОВОРА И НАРЕДБЕ ПРИМА ИСКЉУЧИВО ИЗ КАБИНЕТА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ. МУП РС ВИШЕ НЕМА ПОЛИЦИЈСКЕ ХЕЛКОПТЕРЕ, А УСЛУГЕ КОРИСТИ ОД ХЕЛИКОПТЕРСКОГ СЕРВИСА, А ЛЕТАЧКО ОСОБЉЕ ХЕЛИКОПТЕРСКОГ СЕРВИСА ВРШИ ПОЛИЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ КАО НПР... ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ ЛИЧНОСТИ !!! СВЕ СУ ПОМЈЕШАЛИ СТРУЧЊАЦИ !!! - СЛИЧНО КАО ШОФЕРИ КОЈИ ВОЗЕ ДРЖАВНИКЕ - У СВЈЕТУ ТИ ШОФЕРИ УВЈЕК ДОЛАЗЕ ИЗ СПЕЦИЈАЛНИХ ЈЕДИНИЦА ПОЛИЦИЈЕ - А ЛЕТАЧКО ОСОБЉЕ ТАКОЂЕ ДОЛАЗИ ИЗ СПЕЦИЈАЛНИХ ЈЕДИНИЦА ВОЈСКЕ ИЛИ ПОЛИЦИЈЕ. АЛИ САМО КОД МИЛЕ ИЗ БАКИНАЦА СЕ ТО ТАКО ОРГАНИЗУЈЕ. ДОДУШЕ ТАЈ ХЕЛИКОПТЕРСКИ СЕРВИС ПОНЕКАД ПРЕВЕЗЕ И НЕКОГ БОЛЕСНИКА ДА СЕ ОБЈАВИ У МЕДИЈИМА, ТЕК ДА СЕ КАЖЕ ДА ОН СЛУЖИ И ГРАЂАНИМА И ДА ЈЕ ТУ "ЗА НЕ ДАЈ БОЖЕ"... ЈЕР НЕ МОЖЕ НАМ НИКО НИШТА, ЈАЧИ СМО ОД...

Name

треба га -----

06.09.2016 11:31

ДОСТА ВИШЕ ИДУ ИЗБОРИ КАЗНИМО СНСД ВЕЋ ЈЕДНОМ СВИ ЗА ПДП

Name

Ре треба га...

06.09.2016 15:07

Јели да гласамо за онај ПДП и оног Иваница сто сруси 2006 године Владу и доведе Додика поново на власт? Од тада је на власти мој друзе. Захваљујуци ПДП у и Иваницу. И одговори ми молим те? Када је ПДП и Иваниц био искрен? Тада ,када је довео Додика на власт или сада када је цлан СзП? Хајде написи одговор,али немој да буде филозофија?!

Name

баба станија

06.09.2016 16:51

И ми смо досле на ред: Доста је било и оних старлета и пјевацица. Говориле смо ми и раније да је Цеца скупа али нас нико није слусао. Ми уцествујемо у кампањи за кафу и цвијеце и да се понемо на бину.Боље је и за народ и онако нема ста лијепога видјети.Ето фала свима који нас зову.

Name

Мила

06.09.2016 07:12

Не мучи мене што су они такви, мене мучи што смо ми овакви, што им допуштамо све њихове игре, нећу рећи подле јер они ништа не скривају они нас јавно исмијавају са све музиком као на вашару. Мучи ме, боли ме то што и даље на својим митинзима имају посјете НАС ОВАКВИХ, ојађених, понижених и обесправљених. Ајде што их гледамо ми им још и кличемо, а по неко каже и "живио", Човјече, Србине, зар није вријеме да им кажемо да нам је доста њих и њихове похлепе, њиховог примитивизма. Ја на жалост не видим разлику између опозиције и позиције - чудно мени су сви исти, трудим се и покушавам да видим разлику али никако да је пронађем. Не желим да се помирим са тим да би ови што нам не дају мира "лајавцима" , што нам се смјеше са паноа у природној величини,наставити доносити одлуке о мом животу и животу моје дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мила

06.09.2016 07:40

Ко је из опозиције дао своме сину 3 милиона да се не дрогира? Ко је скрсио 3 банке у Р.СРПСКОЈ-позиција или опозиција?Ко из опозиције има вилу у Монте Карлу?Ко је унистио Боску?Могао би до ујутро писати о аферама.То је чиста демагогија да су сви исти ..Не казем да.је опозиција сјајна ал је сигурно да је позиција тренутна дно дна..Никада нису сви исти господјо!!!

Name

Мила

06.09.2016 09:18

Поштовани безимени господине/госпођо мани јесу исти, ја живим у граду гдје опизиција има главну ријеч годинама. Живим са свим погрешно донесеним одлукама на нивоу државе и на нивоу локалне заједнице. Ја лично не видим напредак у задњих 10. година и имам право рећи своје мишљење, ја сам незадовољна радом свих политичара који су тренутно на нашој политичкој сцени. Влада похлепа на свим нивоима, само је разлика у томе колико ко може узети. Спремни су душу ђаволу продати само да остану тамо гдје јесу. Молим Вас, прошетајте градом у ком живите, прочитајте слогане, прочитајте обећања, слушајте музику и рекламу "лајавца" Д ли заиста мислите да за нас овдје има наде уколико се. часни, вриједни људи не пробуде и не одлуче направити нешто добро за своју будућност и будућност своје дјеце? Могла бих и ја данима набрајати афере на свим нивоима али ја бих вољела да се сад овдје ја и Ви господине такмичимо у томе ко је више и боље урадио за ову државу а не ко је мање зло.

Name

нн1

06.09.2016 12:01

докле це те висе прицати о та 3 милиона,мислим да је до сад пола вец вратио, није их поклонио, и не одлуцује председник дрзаве директно о том кредиту било је фирми из опозиције које су добиле кредите ирб-а, засто мало о томе не прицате, ја знам да опозиција не бира нацине да додје до власти али ово је превисе

Name

Обмана

06.09.2016 15:50

Овдје, нажалост нема нових авангардних снага које могу и желе направити добро свом народу. Студенти нула, трули као и систем. У Њемачкој министар одбране пада због пасуса који је означен као плагијат у Др раду, предсједник због само лажи у вези кредита. Код нас стока гледа испод ока, а милијарде краду! Гдје су грађани и авангарда да издају на улице. Нијемце није тешко натјерати на улицу да протествују и у корист избјеглица. Ми смо дно дна!

Name

Последњи кинески цар

07.09.2016 16:36

За Милу: Потписујем сваку ријец Васих коментара. Право је освјезење у мору припростих коментара процитати Васе коментаре који су одмјерени, тацни и рецени културним језиком. Свака цаст,само напријед и немојте се обазирати на разне реплике које нису утемељене вец су написане тек реда ради да се несто написе. За дивно цудо такви се коментари објаве а много квалитетнији и културнији не. Поздрав.

Name

Драган

06.09.2016 07:58

Систем нас лаже! Све је намјештено тако да одлучују политичари иако најчешће појма немају о тој теми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојкан

06.09.2016 13:20

РС је потпуно бесмислена. РС=Миле, не постоји нацин да он сидје с власти. Ми смо народ тоталих оваца. Само цекамо да нам Миле гурне орузје у руке. Он је највеци мафијас на овим просторима и апсолутни господар насхих судбина. Срби у БиХ немају градјанску опцију нити икакву другу опцију. Ми смо народ тезака, приуцених сељастих професора, и послусника. Ми смо направили овог монструма. Продао је све сто се могло продати, задузио се и јос се задузује. Политицари одавно зиве далеко од народа. На народ се гледао као на несто сто треба добро искористити. Како рекох цовјек покраде и унисти све сто је стигао. Сад нас користи да откаци једини суд гдје је могао одговарати. РС це постати независна унутар БиХ, сто је катаклизма са Српски народ. Ми овим референдумом ститимо Милета од тог судства, а у РС су сви судови његови приватни. Бакир ако је паметан, ако имало мрзи Србе це наставити сукоб са Милетом и гурнути РС у санкције. Да напоменем да је Брцко вец трајно изгубљено а да нико не писе о томе.

Name

За Милу

06.09.2016 10:11

Немас ти појма..Није исто узети 10 000 км нпр и мазнути само из Српске банке 150 милиона км..ал.ако је теби то исто онда ок..Наравно да имас право на своје мисљење и то нико не спори ..Али само реци ко је из опозиције своме сину дао 3 милиона да се ме дрогира?Шпириц кћерки купије стан од 400 000 е и сви су исти???Итд..

ОДГОВОРИТЕ
Name

За безименог

06.09.2016 11:19

Поштовани господине нека Ви све знате, лијепо је знати да има и оних који све разумију и све знају. Да нисте љути на мене из ко зна ког разлога и да сте пажљивије прочитали оно што сам писала видјели би сте да сам у праву. Ја написах да је разлика у прилици, то господине значи тај Ваш што је узео 10.000 само није имао прилику узети 3.000.000. Дајте му могућност да дође до тога и надајте се да неће узети и више

Name

ГАГИ

06.09.2016 11:28

Ма идиотизам, како је ова бакута злоупотребљена, па блиста од среце јер су њени другови препознали као вриједног цлана, истакнути је цлан СП-а од оснивања и била је на свим трибинама до сада, засто не би била и сада??

ОДГОВОРИТЕ
Name

гласац

06.09.2016 11:34

само ви сједите у куцама И кукајте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

06.09.2016 12:00

Да продужим: и кукајте и даље, јер сте оваквим који вас ј..у у здрав мозак дали глас прије двије године.Ви гледајте како ћете са болесним дјететом стићи до удаљене болнице, а овај се возика хеликоптером,купљеним од ваших пара гдје му се навије ћеиф гуз..и .

Name

ана

06.09.2016 11:44

А шта ако није у родбинској вези хоће ли дати хеликоптер

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитанн

06.09.2016 11:55

засто се овде напада само снсд и миле не сликама је само снсд има и других засто нема и њих, и мицо мициц је изградио неку куцу у великој обарској висецланој породици од градских пара пред изборе па све то промовисао у медијима, засто се мало и о томе не прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

обарска

06.09.2016 12:42

ако се сјецате сценарија задесио се у обарској и покварио му се слузбени ауди а6 и у том тренутку наилази вера матовиц и она касније поклања краву тој истој породици којој је изградјена куца, ту имамо и користење слузбеног аута у изборној кампањи

Name

процјенитељ

06.09.2016 13:02

Па зато што додик предњачи у злоупотребама, а он је предсједник РС и требао би се понашати неутрално, јадни ми са њим.

Name

геомаx

06.09.2016 15:02

Само је Додик крив и лопов,а ови из осталих странака су толика невинасца да их треба прогласити за свеце.

Name

Пеки

06.09.2016 11:58

Одем ја код доктора у породицну амбуланту на младицком пољу.дом здравља истоцно сарајево.добар дан докторе,доктор мени добар дан па знате ја сам сада именован за директора и на листии сам па гласајте за мене ја сам на б.р.три партија та и та.ја прекинух доктора и подјох му реци ста ме боли,а он мени реце дајте ми мало васу лицну карту да уписем вас матицни број реците ми гдје ви гласате знате ако не гласате за мене ја цу знати то.ето злопотребе ста ме брига сто је мој др на листи и досао сам у амбуланту сто сам болестан а не на предизборни скуп.а он мени гласах за мене дај ми лицну..а ста мене боли то не пита него трази матицни и пита на ком биралисту гласам,узас не би ме изненадило да ми дјеца додју из сколе и казу како им је наставник рекао да пренесу тати и мами да за њега гласају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

06.09.2016 12:52

Морамо знати име И презиме тог доктора. Овако ништа

Name

а јој

06.09.2016 13:02

Јадлук и бједлук с Додиком и тако це бит све док гласамо за њега.Кукуууу које лицимјерство.Аааа немам ријец за овај народ заосталог схватања.ЉУДИ бар ОТВОРИТЕ ОЦИ

Name

ре

06.09.2016 13:06

Мене кад би тако мој љекар питао,заврсио би на ортобедији заједно са Хипократом у ког се заклео.

Name

дејан

06.09.2016 12:15

Назалост,опет це побједити зељкица милокрад и остали јахаци магле,јер се народ толико уклосарио,толико искварио псује додику и бандитима све зиво а на крају це другог октобра,храбро за педесет сто км,опет храбро,јунацки и громогласно подрзати лактаски клан.То је залосно тузно и јадно,али тако це да буде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

06.09.2016 12:26

На нашу "жалост " опет ће побједит-купит, папке јер пара има и трошит ће до задњег пхенинга...само гледајмо и чудимо се ...тако нам и треба , "живјела тоталитарна аутократија"....Отићи ће Ангела, а ако Бог да отиће и Баја...без прване државе и младих људи нема успјеха......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спенс

06.09.2016 13:15

Јел глас 100 км или пало на 50 км

Name

ЗБОГ НАС И НАШЕ ДЈЕЦЕ

06.09.2016 12:31

МИЛОРАД ДОДИК ОДНОСНО СНСД НИ ПО КОЈУ ЦИЈЕНУ НЕ СМИЈУ ПРОЋИ НА ОВИМ ИЗБОРИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре због нас и насе дјеце

06.09.2016 13:14

ЗБОГ СВОЈЕ ДЈЕЦЕ И ДРУГИХ ГРАДЈАНА СРПСКЕ ДОДИК МОРА ПОБЈЕДИТИ ЈЕР ЈА ПОД БИХ КИСОБРАН НЕЦУ И ЗАТО САМ РАТОВАО

Name

Ре ре

06.09.2016 13:52

И ја сам био у рату. Али нисам ратовао. Лежао у рову. Ишао напријед кад се наредило. Бјежао кад није могло друкчије, и без наредбе, пошто би команда прва нагулила. Све то не називам ратовањем, пропаст народа, мука и биједа, страх..

Name

Бансхее

06.09.2016 16:27

Оним који су стварно трунули у рововима и изгубили здравље сад је свеједно гдје су и гдје живе, а живе у неимаштини. Паметним довољно! Они Тзв. Борци из позадине из ЈНА би опет ратовали.

Name

ре

07.09.2016 20:03

Због нас и наше дјеце ја своје дијете шаљем на школовање вани у нади да тамо себи потражи бољу будућност. Ако ме питаш одакле ми паре да шаљем дијете вани. Одговор: од очевине и рада код приватника, а не у државној служби. Ако ме питаш гдје сам био у рату. Одговор: у рову. Нажалост.

Name

перо

06.09.2016 12:35

Ех јада и чемера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алеx Јонес

06.09.2016 12:35

Цовјек је Тито за насе примитивце! Ја гласам за цигане и јевреје овај пут...треба нас све нервним гасом побити

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

06.09.2016 12:36

Ниста није бољи ни сдс...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

06.09.2016 15:00

Тачно, када човјек погледа Сташу Кошараца или Дарка Бабаља, види да су ко браћа по матери.

Name

Миле

06.09.2016 12:42

Срамота је да се оволики преседник вози у овако малом хеликоптеру. Ја предлажем да му се купи нови И већи.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

06.09.2016 13:47

Скроман је он. И не зна друкчије. Тако навико..

Name

Боки

06.09.2016 12:48

Још мало дебељко па довиђења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзина свјетлости

06.09.2016 12:55

Народ је потонуо,нема воље и жеље,сваки пут слушају да ће бити боље,овај Дудук је обећавао суживот и добијао је гласове док је пребацивао институције ишао је к напријед,сад све блокира иде ка назад.Није да није народ задовољан,него се овај хостаплер загрцно у говна као и други му противници Ридзоња и Коцкар па праве блокаде док се докази не униште или закопају.Добро су рекли странци,пустите да се договори народ у БиХ .Код нас није народ него стока,крмад и телад крезаво,неписмено.Не одлучује овдје народ ништа него ове поглавице што народ лажу јер су их у племена сврстали,па се такмици чији ће поглавица више напунити своје дворце,куће,станове,банковне рачуне,фирме,дјецу школовати по иностранству,а ви своју у овим баракама што кисне,што је пут до школе у рангу Афричке популације ,само код нас нема толико дивљи животиња ал' зато више дивљака са сви страна захваљујући овима што нас представљају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПОСОБАН

06.09.2016 12:55

Ако БАЈИ нисте у стању ДОКАЗАТИ ни једну од АФЕРА, о којима СзП и Мектић причају, а имате и СИПУ, тада је БАЈА способан и чист, а СзП неспособан и обично ТРАЧ УДРУЖЕЊЕ. Народ, нажалост, нема АЛТЕРНАТИВУ?! ЈАДАН НАРОД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И на западу народ има двије опције

06.09.2016 15:25

Нека виде да су смјењиви. Треба им показати. Код нас прича сви су исти! Јесу али мијењај повремено два пара ципела иако те оба жуљају. Осврните се на САД.

Name

лакy

07.09.2016 07:34

Доказите бакиру..Питајте га гдје су цупови злата..

Name

Владо

06.09.2016 13:09

Лопови!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

да ли се то нама цини........

06.09.2016 13:21

.......или се овај малисан на задњој фотографији управо пописао по плакат испред себе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бансхее

06.09.2016 15:19

Нажалост, дијете је љубило прљави плакат, било чији да је. Као икону!? Катастрофа: ако је спонтано, ако је у служби кампање јос бизарније! У оба случаја показује нас као Сјеверну Кореју.

Name

мој глас неце добити

06.09.2016 13:56

Ако овај месец дана мозе заслепити гласаце,и пропаганда ових сто нас опљацкасе и унистаисе,а себе обогатисе да би их ми опет бирали,и онда до следецих избора исто лосе и бедно зивели а они и даље хапали насе паре и запосљвали своју родбину у предузеца,онда на м заиста треба да јос бедније зивимо или на изборима реци овима доста је висе криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салаука

06.09.2016 14:57

Лопов био,лопов остао ста друго реци

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакy

07.09.2016 07:33

То мислис на свог бакирицу?

Name

јадо докле цес ...

06.09.2016 16:03

1 сат лета хеликоптера коста 4500 КМ. а политицари га користе како ко хоце сацу на пецење у какав ресторан итд. у недоглед а све са грбаце обицног народа ито у своје приватне сврхе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

07.09.2016 07:33

А ста би ти? Предсједник дрзаве да иде на цезама? Смијесан си...

Name

Ре Мики

07.09.2016 11:33

Ал, предсједник! Овај што фура хеликоптер није ни "П" од предсједника!

Name

гоја бл

06.09.2016 16:48

Зато треба на изборима показати гдје им је мјесто. Онај који први замрзне статус у странци док води државу покупиће поене. А види овог кабадахије лакташког ода по митинзима снсд и вози га хеликоптер. Па то је наш новац а многи вас не подржавамо. Зато следи вам казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Летио ти нама

06.09.2016 19:41

Преседнице Републике Српске де ти нама једну---када у Зеницу подјем ја--- Богами си се добро раширио ко све ти себи обезбедио а народу песама и игара,србовања,контејнера,магле,супље и пред ове изборе опет нападају Републику Српску брзо овце окупите се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

07.09.2016 07:32

То пјевај свом бакиру.."Када цуп злата будем носио у Зеницу"...

Name

мами

06.09.2016 20:53

Обећао је господин Додик јос 2012 године хеликоптере за гасење позара, али од те прице не би ниста! Пре пар дана пилоти хеликоптерског сервиса БиХ веома храбро и посвећено деловали су на позаристу у Херцеговини у Требињу, хвала им и бог да их цува! А господина Додик нека је срамота, није требао обећавати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

роле

07.09.2016 07:31

Па ције су паре ти хеликоптери?Ваљда је и дрзава Република Српска уцествовала у куповини..

Name

мами

07.09.2016 09:12

Аха! Мозда!

Name

Патриота

06.09.2016 23:48

Ова власт барем несто гради и иде се како тако напред, а не она ратна и послије ратна, пуну кућу свега су сјебала ратна власт било им мало па на продавали оружје муслиманима па и то мало па приватизацијом све опљачкали

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

07.09.2016 07:27

Потписујем..Направило се,изградило..Казу,задузили смо?Па ста? УСА је "дузна" 19.000 милијарди ,па ста.Материјална добра остају генерацијама а новас су само-папири..

Name

Психо-Аналитчар

07.09.2016 08:03

Тако сте и за Тита говорили и клели се у њега , па кад је умро пљували сте и псовали...немате ви појма и невидите даље од носа ваш Аутократа искључиво и само вас користи за стјецање властитог богаства , а питање одговорности , изградње државе код правог државника и патриоте несмије доћи никад у питање...он је патолошки лопов и аутократа, анализирајте гдје и на ком мјесту смијете исказати своје мишљење ...како живи 90 % нације, ако ишта знате и разумијете биће вам јасно у противном сте као и он и нек вам је Бог на помоћи......

Name

ПД Сања

07.09.2016 08:30

ДОЂИТЕ ДА ВИДИТЕ ШТА ЈЕ ПРАВА ЗЛОУПОТРЕБА У ПРИЈЕДОРУ МАРКО ЈЕ ОСАМО ОВЕ ГОДИНЕ ПОСЛО ПРЕКО ДВИЈЕ ХИЉАДЕ СВОЈИХ ГЛАСАЧА А О НАШЕМ ТРОШКУ ,ЈЕДАН ОД ПРИМЈЕРА

Name

ја

07.09.2016 13:36

Гутен таг Леуте, ицх хабе К.... фüр СДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

07.09.2016 16:07

Десет милиона, подјелиш са бројем дана у години и добијеш фамозних 35 хиљада КМ или 50ак просјечних плата сваки дан на располагању. Наравно плус возање џаба, храна џаба. Плус кредити синовима и иној породици од неколико милиончића. И још понешто и додје до Форбсове листе од пар милијардица наравно Долара...И свима супер..Напријед Миле...

Name

Дарко

07.09.2016 19:31

Само нас мозе спасити сјеца кнезова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

07.09.2016 22:19

Криминалци су криминалци ,плацкаси су плацкаси Само је ствар коце бити Први оплацкан а Ко други када це то народ да разумије

ОДГОВОРИТЕ