Izbori i zloupotrebe dobara, novca, ljudi...

Zloupotreba svega što se zloupotrijebiti može u političke svrhe, jedna je od osnovnih karakteristika ove izborne kampanje. Zloupotreba je bilo i ranije, ali su partijske vođe i funkcioneri vladajućih stranaka u Republici Srpskoj sada još bahatiji.

Republika Srpska 06.09.2016 | 22:59
Izbori i zloupotrebe dobara, novca, ljudi...
Gotovo svi koji su na pozicijama moći zloupotrebljavaju javna dobra i resurse koji su im dati na upravljanje. Ministri, direktori, gradonačelnici i načelnici, ne štede budžetska sredstva, luksuzne limuzine, službeno osoblje. Sve je stavljeno u funkciju izbora.

Naravno, u tome prednjači Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske, koji tu funkciju zloupotrebljava i mimo izborne kampanje. U kampanji maksimalno koristi sve što mu je na raspolaganju – novac, službeni automobil, helikopter, javni RTV servis...

Letjelicama Helikopterskog servisa Republike Srpske, koje bi trebale da služe predsjedniku Republike Srpske, ali ne i predsjedniku SNSD-a, Dodik stiže u sve krajeve Republike Srpske. Tako je proteklog vikenda helikopterom sletio u selo Draksenić kod Kozarske Dubice, valjda da bi impresionirao mještane od kojih traži glas više za Radenka Reljića i njegovu odborničku listu.

Ništa manja zloupotreba nije ni korišćenje resursa Javnog RTV servisa Republike Srpske - RTRS-a, koji u stopu prati lidera SNSD-a, iako bi trebalo da bude medijski servis svig građana i stranaka.

Izvori Istinito navode da je prvog dana kampanje, u petak, u Srebrenici, osim Dodika viđena i Željka Dragičević, urednica specijalnih programa RTRS (inače nepostojeće redakcije), koja u taj gradić sigurno nije došla iz turističkih pobuda.

Zloupotrebu socijalno osjetljivih kategorija, kao što su porodice poginulih boraca, invalidi, siromašne višečlane porodice, izlišno je komentarisati. Ipak, kada predsjednik Republike u kampanji posjeti majku tri poginula borca, kojoj je prethodno budžetskim novcem finansirao izgradnju kuće, to je primjer koji treba da bude javno osuđen.



U ovom slučaju nisu izostale osude na društvenim mrežama, ali Dodik ne bi bio to što jeste da se osvrće na stavove javnosti iznesene na društvenim mrežama.


Za Dodikom ne zaostaju ni njegovi ministri, kao ni lideri koalicionih partija.

Tako je prvi socijalista Petar Đokić iskoristio staricu od 94 godine, Ljubicu Gavrić iz Donje Osinje kod Dervente koja je (makar i svojevoljno) bila maskota njegovog partijskog skupa.



Partijski aktivisti ne prežu ni od čega. U stanju su da poznanike i prijatelje vuku za rukav, da mole, nude novac i usluge.

Posebna priča su stranačka obilježja koja samo što na čelo još nisu stavili. Partijskim zastavama i plakatima kandidata okitili su kuće, automobile, kamione...



Kič, neukus koji se graniči s bizarnošću, maltretiranje okoline svojim „idejama“, odlika su stranačkih aktivista i kandidata koji su septembarskoj kampanji podredili vlastiti i život svojih porodica.

Poseban vid maltretiranja sugrađana tokom izborne kampanje jesu razglasi postavljeni na automobilima, poznati i kao „lajavci“, preko kojih stranke pozivaju na javne skupove. Niko ne razmišlja o vikendu, potrebi za odmorom, niti brine o glasnosti i dobu dana. Bitno je da se „laje“ i to što glasnije.

Na sve ovo, treba dodati i zloupotrebu djece u političke svrhe, što spada u sam vrh zloupotreba koje bi, da je sreće, bile kažnjive i po zakonu.



U uređenim društvima, roditelje kazne ako dijete ne odvedu na redovan kontrolni pregled kod zubara, a kod nas, još od doba komunizma, djeca su omiljeno sredstvo za izazivanje samilosti kod širokih narodnih masa i način da partijski lideri pokažu kako im je stalo do budućih pokoljenja.

Izvor: Istinito

Komentari / 69

Ostavite komentar
Name

Bell

06.09.2016 06:26

Čovjek je kralj, osmislio je helikopterski servis da bi imao avio taksi o trošku države, a da, da ne zaboravim, raspodjelom vojne imovine helikopterskom servisu, pored tri gazele i jednog Bell-a, pripala su i četiri transportna helikoptera MI-8 koji su u to vrijeme imali plovidbene dozvole, medjutim posto se nisu uklapali u avio taksi ostali su da trunu na aerodromu Mahovljani. Da nebi bilo zabune radi se o istom tipu helikoptera koji je neki dan gasio požar u Trebinju, ali eto u helikopterskom servisu RS nisu imali potrebe za njima...

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

06.09.2016 09:36

HELIKOPTERSKI SERVIS RS NIJE SERVIS VLADE RS, NEGO JE SERVIS PREDSJEDNIKA REPUBLIKE, POŠTO DIREKTOR SERVISA ODGOVORA I NAREDBE PRIMA ISKLJUČIVO IZ KABINETA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE. MUP RS VIŠE NEMA POLICIJSKE HELKOPTERE, A USLUGE KORISTI OD HELIKOPTERSKOG SERVISA, A LETAČKO OSOBLJE HELIKOPTERSKOG SERVISA VRŠI POLICIJSKE POSLOVE KAO NPR... OBEZBJEĐENJE LIČNOSTI !!! SVE SU POMJEŠALI STRUČNJACI !!! - SLIČNO KAO ŠOFERI KOJI VOZE DRŽAVNIKE - U SVJETU TI ŠOFERI UVJEK DOLAZE IZ SPECIJALNIH JEDINICA POLICIJE - A LETAČKO OSOBLJE TAKOĐE DOLAZI IZ SPECIJALNIH JEDINICA VOJSKE ILI POLICIJE. ALI SAMO KOD MILE IZ BAKINACA SE TO TAKO ORGANIZUJE. DODUŠE TAJ HELIKOPTERSKI SERVIS PONEKAD PREVEZE I NEKOG BOLESNIKA DA SE OBJAVI U MEDIJIMA, TEK DA SE KAŽE DA ON SLUŽI I GRAĐANIMA I DA JE TU "ZA NE DAJ BOŽE"... JER NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA, JAČI SMO OD...

Name

treba ga -----

06.09.2016 11:31

DOSTA VIŠE IDU IZBORI KAZNIMO SNSD VEĆ JEDNOM SVI ZA PDP

Name

Re treba ga...

06.09.2016 15:07

Jeli da glasamo za onaj PDP i onog Ivanica sto srusi 2006 godine Vladu i dovede Dodika ponovo na vlast? Od tada je na vlasti moj druze. Zahvaljujuci PDP u i Ivanicu. I odgovori mi molim te? Kada je PDP i Ivanic bio iskren? Tada ,kada je doveo Dodika na vlast ili sada kada je clan SzP? Hajde napisi odgovor,ali nemoj da bude filozofija?!

Name

baba stanija

06.09.2016 16:51

I mi smo dosle na red: Dosta je bilo i onih starleta i pjevacica. Govorile smo mi i ranije da je Ceca skupa ali nas niko nije slusao. Mi ucestvujemo u kampanji za kafu i cvijece i da se ponemo na binu.Bolje je i za narod i onako nema sta lijepoga vidjeti.Eto fala svima koji nas zovu.

Name

Mila

06.09.2016 07:12

Ne muči mene što su oni takvi, mene muči što smo mi ovakvi, što im dopuštamo sve njihove igre, neću reći podle jer oni ništa ne skrivaju oni nas javno ismijavaju sa sve muzikom kao na vašaru. Muči me, boli me to što i dalje na svojim mitinzima imaju posjete NAS OVAKVIH, ojađenih, poniženih i obespravljenih. Ajde što ih gledamo mi im još i kličemo, a po neko kaže i "živio", Čovječe, Srbine, zar nije vrijeme da im kažemo da nam je dosta njih i njihove pohlepe, njihovog primitivizma. Ja na žalost ne vidim razliku između opozicije i pozicije - čudno meni su svi isti, trudim se i pokušavam da vidim razliku ali nikako da je pronađem. Ne želim da se pomirim sa tim da bi ovi što nam ne daju mira "lajavcima" , što nam se smješe sa panoa u prirodnoj veličini,nastaviti donositi odluke o mom životu i životu moje djece.

ODGOVORITE
Name

Re mila

06.09.2016 07:40

Ko je iz opozicije dao svome sinu 3 miliona da se ne drogira? Ko je skrsio 3 banke u R.SRPSKOJ-pozicija ili opozicija?Ko iz opozicije ima vilu u Monte Karlu?Ko je unistio Bosku?Mogao bi do ujutro pisati o aferama.To je čista demagogija da su svi isti ..Ne kazem da.je opozicija sjajna al je sigurno da je pozicija trenutna dno dna..Nikada nisu svi isti gospodjo!!!

Name

Mila

06.09.2016 09:18

Poštovani bezimeni gospodine/gospođo mani jesu isti, ja živim u gradu gdje opizicija ima glavnu riječ godinama. Živim sa svim pogrešno donesenim odlukama na nivou države i na nivou lokalne zajednice. Ja lično ne vidim napredak u zadnjih 10. godina i imam pravo reći svoje mišljenje, ja sam nezadovoljna radom svih političara koji su trenutno na našoj političkoj sceni. Vlada pohlepa na svim nivoima, samo je razlika u tome koliko ko može uzeti. Spremni su dušu đavolu prodati samo da ostanu tamo gdje jesu. Molim Vas, prošetajte gradom u kom živite, pročitajte slogane, pročitajte obećanja, slušajte muziku i reklamu "lajavca" D li zaista mislite da za nas ovdje ima nade ukoliko se. časni, vrijedni ljudi ne probude i ne odluče napraviti nešto dobro za svoju budućnost i budućnost svoje djece? Mogla bih i ja danima nabrajati afere na svim nivoima ali ja bih voljela da se sad ovdje ja i Vi gospodine takmičimo u tome ko je više i bolje uradio za ovu državu a ne ko je manje zlo.

Name

nn1

06.09.2016 12:01

dokle ce te vise pricati o ta 3 miliona,mislim da je do sad pola vec vratio, nije ih poklonio, i ne odlucuje predsednik drzave direktno o tom kreditu bilo je firmi iz opozicije koje su dobile kredite irb-a, zasto malo o tome ne pricate, ja znam da opozicija ne bira nacine da dodje do vlasti ali ovo je previse

Name

Obmana

06.09.2016 15:50

Ovdje, nažalost nema novih avangardnih snaga koje mogu i žele napraviti dobro svom narodu. Studenti nula, truli kao i sistem. U Njemačkoj ministar odbrane pada zbog pasusa koji je označen kao plagijat u Dr radu, predsjednik zbog samo laži u vezi kredita. Kod nas stoka gleda ispod oka, a milijarde kradu! Gdje su građani i avangarda da izdaju na ulice. Nijemce nije teško natjerati na ulicu da protestvuju i u korist izbjeglica. Mi smo dno dna!

Name

Poslednji kineski car

07.09.2016 16:36

Za Milu: Potpisujem svaku rijec Vasih komentara. Pravo je osvjezenje u moru priprostih komentara procitati Vase komentare koji su odmjereni, tacni i receni kulturnim jezikom. Svaka cast,samo naprijed i nemojte se obazirati na razne replike koje nisu utemeljene vec su napisane tek reda radi da se nesto napise. Za divno cudo takvi se komentari objave a mnogo kvalitetniji i kulturniji ne. Pozdrav.

Name

Dragan

06.09.2016 07:58

Sistem nas laže! Sve je namješteno tako da odlučuju političari iako najčešće pojma nemaju o toj temi.

ODGOVORITE
Name

Gojkan

06.09.2016 13:20

RS je potpuno besmislena. RS=Mile, ne postoji nacin da on sidje s vlasti. Mi smo narod totalih ovaca. Samo cekamo da nam Mile gurne oruzje u ruke. On je najveci mafijas na ovim prostorima i apsolutni gospodar nashih sudbina. Srbi u BiH nemaju gradjansku opciju niti ikakvu drugu opciju. Mi smo narod tezaka, priucenih seljastih profesora, i poslusnika. Mi smo napravili ovog monstruma. Prodao je sve sto se moglo prodati, zaduzio se i jos se zaduzuje. Politicari odavno zive daleko od naroda. Na narod se gledao kao na nesto sto treba dobro iskoristiti. Kako rekoh covjek pokrade i unisti sve sto je stigao. Sad nas koristi da otkaci jedini sud gdje je mogao odgovarati. RS ce postati nezavisna unutar BiH, sto je kataklizma sa Srpski narod. Mi ovim referendumom stitimo Mileta od tog sudstva, a u RS su svi sudovi njegovi privatni. Bakir ako je pametan, ako imalo mrzi Srbe ce nastaviti sukob sa Miletom i gurnuti RS u sankcije. Da napomenem da je Brcko vec trajno izgubljeno a da niko ne pise o tome.

Name

Za Milu

06.09.2016 10:11

Nemas ti pojma..Nije isto uzeti 10 000 km npr i maznuti samo iz Srpske banke 150 miliona km..al.ako je tebi to isto onda ok..Naravno da imas pravo na svoje misljenje i to niko ne spori ..Ali samo reci ko je iz opozicije svome sinu dao 3 miliona da se me drogira?Špiric kćerki kupije stan od 400 000 e i svi su isti???Itd..

ODGOVORITE
Name

Za bezimenog

06.09.2016 11:19

Poštovani gospodine neka Vi sve znate, lijepo je znati da ima i onih koji sve razumiju i sve znaju. Da niste ljuti na mene iz ko zna kog razloga i da ste pažljivije pročitali ono što sam pisala vidjeli bi ste da sam u pravu. Ja napisah da je razlika u prilici, to gospodine znači taj Vaš što je uzeo 10.000 samo nije imao priliku uzeti 3.000.000. Dajte mu mogućnost da dođe do toga i nadajte se da neće uzeti i više

Name

GAGI

06.09.2016 11:28

Ma idiotizam, kako je ova bakuta zloupotrebljena, pa blista od srece jer su njeni drugovi prepoznali kao vrijednog clana, istaknuti je clan SP-a od osnivanja i bila je na svim tribinama do sada, zasto ne bi bila i sada??

ODGOVORITE
Name

glasac

06.09.2016 11:34

samo vi sjedite u kucama I kukajte

ODGOVORITE
Name

Василије

06.09.2016 12:00

Да продужим: и кукајте и даље, јер сте оваквим који вас ј..у у здрав мозак дали глас прије двије године.Ви гледајте како ћете са болесним дјететом стићи до удаљене болнице, а овај се возика хеликоптером,купљеним од ваших пара гдје му се навије ћеиф гуз..и .

Name

ana

06.09.2016 11:44

A šta ako nije u rodbinskoj vezi hoće li dati helikopter

ODGOVORITE
Name

nebitann

06.09.2016 11:55

zasto se ovde napada samo snsd i mile ne slikama je samo snsd ima i drugih zasto nema i njih, i mico micic je izgradio neku kucu u velikoj obarskoj viseclanoj porodici od gradskih para pred izbore pa sve to promovisao u medijima, zasto se malo i o tome ne prica

ODGOVORITE
Name

obarska

06.09.2016 12:42

ako se sjecate scenarija zadesio se u obarskoj i pokvario mu se sluzbeni audi a6 i u tom trenutku nailazi vera matovic i ona kasnije poklanja kravu toj istoj porodici kojoj je izgradjena kuca, tu imamo i koristenje sluzbenog auta u izbornoj kampanji

Name

procjenitelj

06.09.2016 13:02

Pa zato što dodik prednjači u zloupotrebama, a on je predsjednik RS i trebao bi se ponašati neutralno, jadni mi sa njim.

Name

geomax

06.09.2016 15:02

Samo je Dodik kriv i lopov,a ovi iz ostalih stranaka su tolika nevinasca da ih treba proglasiti za svece.

Name

Peki

06.09.2016 11:58

Odem ja kod doktora u porodicnu ambulantu na mladickom polju.dom zdravlja istocno sarajevo.dobar dan doktore,doktor meni dobar dan pa znate ja sam sada imenovan za direktora i na listii sam pa glasajte za mene ja sam na b.r.tri partija ta i ta.ja prekinuh doktora i podjoh mu reci sta me boli,a on meni rece dajte mi malo vasu licnu kartu da upisem vas maticni broj recite mi gdje vi glasate znate ako ne glasate za mene ja cu znati to.eto zlopotrebe sta me briga sto je moj dr na listi i dosao sam u ambulantu sto sam bolestan a ne na predizborni skup.a on meni glasah za mene daj mi licnu..a sta mene boli to ne pita nego trazi maticni i pita na kom biralistu glasam,uzas ne bi me iznenadilo da mi djeca dodju iz skole i kazu kako im je nastavnik rekao da prenesu tati i mami da za njega glasaju.

ODGOVORITE
Name

Sandra

06.09.2016 12:52

Moramo znati ime I prezime tog doktora. Ovako ništa

Name

a joj

06.09.2016 13:02

Jadluk i bjedluk s Dodikom i tako ce bit sve dok glasamo za njega.Kukuuuu koje licimjerstvo.Aaaa nemam rijec za ovaj narod zaostalog shvatanja.LJUDI bar OTVORITE OCI

Name

re

06.09.2016 13:06

Mene kad bi tako moj ljekar pitao,zavrsio bi na ortobediji zajedno sa Hipokratom u kog se zakleo.

Name

dejan

06.09.2016 12:15

Nazalost,opet ce pobjediti zeljkica milokrad i ostali jahaci magle,jer se narod toliko uklosario,toliko iskvario psuje dodiku i banditima sve zivo a na kraju ce drugog oktobra,hrabro za pedeset sto km,opet hrabro,junacki i gromoglasno podrzati laktaski klan.To je zalosno tuzno i jadno,ali tako ce da bude...

ODGOVORITE
Name

Don Kihot

06.09.2016 12:26

Na našu "žalost " opet će pobjedit-kupit, papke jer para ima i trošit će do zadnjeg pheninga...samo gledajmo i čudimo se ...tako nam i treba , "živjela totalitarna autokratija"....Otići će Angela, a ako Bog da otiće i Baja...bez prvane države i mladih ljudi nema uspjeha......

ODGOVORITE
Name

Spens

06.09.2016 13:15

Jel glas 100 km ili palo na 50 km

Name

ЗБОГ НАС И НАШЕ ДЈЕЦЕ

06.09.2016 12:31

МИЛОРАД ДОДИК ОДНОСНО СНСД НИ ПО КОЈУ ЦИЈЕНУ НЕ СМИЈУ ПРОЋИ НА ОВИМ ИЗБОРИМА.

ODGOVORITE
Name

re zbog nas i nase djece

06.09.2016 13:14

ZBOG SVOJE DJECE I DRUGIH GRADJANA SRPSKE DODIK MORA POBJEDITI JER JA POD BIH KISOBRAN NECU I ZATO SAM RATOVAO

Name

Re re

06.09.2016 13:52

I ja sam bio u ratu. Ali nisam ratovao. Ležao u rovu. Išao naprijed kad se naredilo. Bježao kad nije moglo drukčije, i bez naredbe, pošto bi komanda prva nagulila. Sve to ne nazivam ratovanjem, propast naroda, muka i bijeda, strah..

Name

Banshee

06.09.2016 16:27

Onim koji su stvarno trunuli u rovovima i izgubili zdravlje sad je svejedno gdje su i gdje žive, a žive u neimaštini. Pametnim dovoljno! Oni Tzv. Borci iz pozadine iz JNA bi opet ratovali.

Name

re

07.09.2016 20:03

Zbog nas i naše djece ja svoje dijete šaljem na školovanje vani u nadi da tamo sebi potraži bolju budućnost. Ako me pitaš odakle mi pare da šaljem dijete vani. Odgovor: od očevine i rada kod privatnika, a ne u državnoj službi. Ako me pitaš gdje sam bio u ratu. Odgovor: u rovu. Nažalost.

Name

pero

06.09.2016 12:35

Eh jada i čemera

ODGOVORITE
Name

Alex Jones

06.09.2016 12:35

Covjek je Tito za nase primitivce! Ja glasam za cigane i jevreje ovaj put...treba nas sve nervnim gasom pobiti

ODGOVORITE
Name

neko

06.09.2016 12:36

Nista nije bolji ni sds...

ODGOVORITE
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

06.09.2016 15:00

Тачно, када човјек погледа Сташу Кошараца или Дарка Бабаља, види да су ко браћа по матери.

Name

Mile

06.09.2016 12:42

Sramota je da se ovoliki presednik vozi u ovako malom helikopteru. Ja predlažem da mu se kupi novi I veći.:))

ODGOVORITE
Name

Cccc

06.09.2016 13:47

Skroman je on. I ne zna drukčije. Tako naviko..

Name

Boki

06.09.2016 12:48

Još malo debeljko pa doviđenja.

ODGOVORITE
Name

Brzina svjetlosti

06.09.2016 12:55

Narod je potonuo,nema volje i želje,svaki put slušaju da će biti bolje,ovaj Duduk je obećavao suživot i dobijao je glasove dok je prebacivao institucije išao je k naprijed,sad sve blokira ide ka nazad.Nije da nije narod zadovoljan,nego se ovaj hostapler zagrcno u govna kao i drugi mu protivnici Ridzonja i Kockar pa prave blokade dok se dokazi ne unište ili zakopaju.Dobro su rekli stranci,pustite da se dogovori narod u BiH .Kod nas nije narod nego stoka,krmad i telad krezavo,nepismeno.Ne odlučuje ovdje narod ništa nego ove poglavice što narod lažu jer su ih u plemena svrstali,pa se takmici čiji će poglavica više napuniti svoje dvorce,kuće,stanove,bankovne račune,firme,djecu školovati po inostranstvu,a vi svoju u ovim barakama što kisne,što je put do škole u rangu Afričke populacije ,samo kod nas nema toliko divlji životinja al' zato više divljaka sa svi strana zahvaljujući ovima što nas predstavljaju.

ODGOVORITE
Name

SPOSOBAN

06.09.2016 12:55

Ako BAJI niste u stanju DOKAZATI ni jednu od AFERA, o kojima SzP i Mektić pričaju, a imate i SIPU, tada je BAJA sposoban i čist, a SzP nesposoban i obično TRAČ UDRUŽENJE. Narod, nažalost, nema ALTERNATIVU?! JADAN NAROD!

ODGOVORITE
Name

I na zapadu narod ima dvije opcije

06.09.2016 15:25

Neka vide da su smjenjivi. Treba im pokazati. Kod nas priča svi su isti! Jesu ali mijenjaj povremeno dva para cipela iako te oba žuljaju. Osvrnite se na SAD.

Name

laky

07.09.2016 07:34

Dokazite bakiru..Pitajte ga gdje su cupovi zlata..

Name

Vlado

06.09.2016 13:09

Lopovi!!!!!!

ODGOVORITE
Name

da li se to nama cini........

06.09.2016 13:21

.......ili se ovaj malisan na zadnjoj fotografiji upravo popisao po plakat ispred sebe?

ODGOVORITE
Name

Banshee

06.09.2016 15:19

Nažalost, dijete je ljubilo prljavi plakat, bilo čiji da je. Kao ikonu!? Katastrofa: ako je spontano, ako je u službi kampanje jos bizarnije! U oba slučaja pokazuje nas kao Sjevernu Koreju.

Name

moj glas nece dobiti

06.09.2016 13:56

Ako ovaj mesec dana moze zaslepiti glasace,i propaganda ovih sto nas opljackase i unistaise,a sebe obogatise da bi ih mi opet birali,i onda do sledecih izbora isto lose i bedno ziveli a oni i dalje hapali nase pare i zaposljvali svoju rodbinu u preduzeca,onda na m zaista treba da jos bednije zivimo ili na izborima reci ovima dosta je vise kriminalci.

ODGOVORITE
Name

Salauka

06.09.2016 14:57

Lopov bio,lopov ostao sta drugo reci

ODGOVORITE
Name

laky

07.09.2016 07:33

To mislis na svog bakiricu?

Name

jado dokle ces ...

06.09.2016 16:03

1 sat leta helikoptera kosta 4500 KM. a politicari ga koriste kako ko hoce sacu na pecenje u kakav restoran itd. u nedogled a sve sa grbace obicnog naroda ito u svoje privatne svrhe.

ODGOVORITE
Name

miki

07.09.2016 07:33

A sta bi ti? Predsjednik drzave da ide na cezama? Smijesan si...

Name

Re Miki

07.09.2016 11:33

Al, predsjednik! Ovaj što fura helikopter nije ni "P" od predsjednika!

Name

goja bl

06.09.2016 16:48

Zato treba na izborima pokazati gdje im je mjesto. Onaj koji prvi zamrzne status u stranci dok vodi državu pokupiće poene. A vidi ovog kabadahije laktaškog oda po mitinzima snsd i vozi ga helikopter. Pa to je naš novac a mnogi vas ne podržavamo. Zato sledi vam kazna.

ODGOVORITE
Name

Letio ti nama

06.09.2016 19:41

Presednice Republike Srpske de ti nama jednu---kada u Zenicu podjem ja--- Bogami si se dobro raširio ko sve ti sebi obezbedio a narodu pesama i igara,srbovanja,kontejnera,magle,suplje i pred ove izbore opet napadaju Republiku Srpsku brzo ovce okupite se.

ODGOVORITE
Name

roki

07.09.2016 07:32

To pjevaj svom bakiru.."Kada cup zlata budem nosio u Zenicu"...

Name

mami

06.09.2016 20:53

Obećao je gospodin Dodik jos 2012 godine helikoptere za gasenje pozara, ali od te price ne bi nista! Pre par dana piloti helikopterskog servisa BiH veoma hrabro i posvećeno delovali su na pozaristu u Hercegovini u Trebinju, hvala im i bog da ih cuva! A gospodina Dodik neka je sramota, nije trebao obećavati!

ODGOVORITE
Name

role

07.09.2016 07:31

Pa cije su pare ti helikopteri?Valjda je i drzava Republika Srpska ucestvovala u kupovini..

Name

mami

07.09.2016 09:12

Aha! Mozda!

Name

Patriota

06.09.2016 23:48

Ova vlast barem nesto gradi i ide se kako tako napred, a ne ona ratna i poslije ratna, punu kuću svega su sjebala ratna vlast bilo im malo pa na prodavali oružje muslimanima pa i to malo pa privatizacijom sve opljačkali

ODGOVORITE
Name

miki

07.09.2016 07:27

Potpisujem..Napravilo se,izgradilo..Kazu,zaduzili smo?Pa sta? USA je "duzna" 19.000 milijardi ,pa sta.Materijalna dobra ostaju generacijama a novas su samo-papiri..

Name

Psiho-Analitčar

07.09.2016 08:03

Tako ste i za Tita govorili i kleli se u njega , pa kad je umro pljuvali ste i psovali...nemate vi pojma i nevidite dalje od nosa vaš Autokrata isključivo i samo vas koristi za stjecanje vlastitog bogastva , a pitanje odgovornosti , izgradnje države kod pravog državnika i patriote nesmije doći nikad u pitanje...on je patološki lopov i autokrata, analizirajte gdje i na kom mjestu smijete iskazati svoje mišljenje ...kako živi 90 % nacije, ako išta znate i razumijete biće vam jasno u protivnom ste kao i on i nek vam je Bog na pomoći......

Name

PD Sanja

07.09.2016 08:30

DOĐITE DA VIDITE ŠTA JE PRAVA ZLOUPOTREBA U PRIJEDORU MARKO JE OSAMO OVE GODINE POSLO PREKO DVIJE HILJADE SVOJIH GLASAČA A O NAŠEM TROŠKU ,JEDAN OD PRIMJERA

Name

ja

07.09.2016 13:36

Guten tag Leute, ich habe K.... für SDS!

ODGOVORITE
Name

sova

07.09.2016 16:07

Deset miliona, podjeliš sa brojem dana u godini i dobiješ famoznih 35 hiljada KM ili 50ak prosječnih plata svaki dan na raspolaganju. Naravno plus vozanje džaba, hrana džaba. Plus krediti sinovima i inoj porodici od nekoliko miliončića. I još ponešto i dodje do Forbsove liste od par milijardica naravno Dolara...I svima super..Naprijed Mile...

Name

Darko

07.09.2016 19:31

Samo nas moze spasiti sjeca knezova

ODGOVORITE
Name

Galeb

07.09.2016 22:19

Kriminalci su kriminalci ,plackasi su plackasi Samo je stvar koce biti Prvi oplackan a Ko drugi kada ce to narod da razumije

ODGOVORITE