СП - Мук у Загребу: "Крив је аветињски амбијент"!

Репрезентација Хрватске кикснула је на почетку квалификција на "закључаном" Максимиру.

Фудбал 06.09.2016 | 10:30
СП - Мук у Загребу: "Крив је аветињски амбијент"!
Узбудљив реми који је могао да се прати само преко ТВ-а: Хрватска - Турска 1:1.

Изабраници Анте Чачића, на челу са новим капитеном Луком Модрићем, нису успели да тријумфом крену у нови квалификациони циклус. Шансе су стварали, али их и промашивали и били кажњени.

За "закључаном" стадиону, забрањеном за публику због усташких поклича и казне УЕФА, Хрватска је повела у 44. минуту поготком Ивана Ракитића из пенала који је изнудио капитен екипе.

Међутим, само три минута касније, Хакан Чалханоглу је шутирао из слободног ударца, лопта је на путу ка голу закачила Ивана Перишића и преварила Ловра Калинића, чувара мреже сплитског Хајдука.

На крају - 1:1 и жал у редовима домаћих, који су пропустили неколико заиста великих шанси. Непрецизни су били Манџукић (два пута), Пјаца, Калинић...

После меча, селектор Хрватске говорио је о лошој форми својих играча, али и о амбијенту празног стадиона, какав ће његов тим дочекати и у следећем мечу на домаћем терену против Исланда (12. новембра).

"Очекивали смо тешку утакмицу, није лако играти у оваквим условима. Надам се да ће Хрватска ускоро бити своја, када се подигне форма играча. Жао ми је, али примили смо погодак из непостојећег фаула. То је фудбал. Имамо захтевну групу и немамо времена за кукање, морамо се окренути ономе што долази", рекао је Чачић, па додао:

"Рекао сам играчима у свлачионици да буду мирни и сталожени те да не допусте контре Турцима. Све је ово последица аветске атмосфере. Да смо имали хук с трибина, резултат би био другачији. Остали смо без два бода којом смо игром заслужили", додао је он.

Овако је синоћ било на Максимиру...



Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АЦО В .

06.09.2016 08:49

Просетаце се групом,какав кикс,требали су дати пет комада.

ОДГОВОРИТЕ