SP - Muk u Zagrebu: "Kriv je avetinjski ambijent"!

Reprezentacija Hrvatske kiksnula je na početku kvalifikcija na "zaključanom" Maksimiru.

Fudbal 06.09.2016 | 10:30
SP - Muk u Zagrebu: "Kriv je avetinjski ambijent"!
Uzbudljiv remi koji je mogao da se prati samo preko TV-a: Hrvatska - Turska 1:1.

Izabranici Ante Čačića, na čelu sa novim kapitenom Lukom Modrićem, nisu uspeli da trijumfom krenu u novi kvalifikacioni ciklus. Šanse su stvarali, ali ih i promašivali i bili kažnjeni.

Za "zaključanom" stadionu, zabranjenom za publiku zbog ustaških pokliča i kazne UEFA, Hrvatska je povela u 44. minutu pogotkom Ivana Rakitića iz penala koji je iznudio kapiten ekipe.

Međutim, samo tri minuta kasnije, Hakan Čalhanoglu je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je na putu ka golu zakačila Ivana Perišića i prevarila Lovra Kalinića, čuvara mreže splitskog Hajduka.

Na kraju - 1:1 i žal u redovima domaćih, koji su propustili nekoliko zaista velikih šansi. Neprecizni su bili Mandžukić (dva puta), Pjaca, Kalinić...

Posle meča, selektor Hrvatske govorio je o lošoj formi svojih igrača, ali i o ambijentu praznog stadiona, kakav će njegov tim dočekati i u sledećem meču na domaćem terenu protiv Islanda (12. novembra).

"Očekivali smo tešku utakmicu, nije lako igrati u ovakvim uslovima. Nadam se da će Hrvatska uskoro biti svoja, kada se podigne forma igrača. Žao mi je, ali primili smo pogodak iz nepostojećeg faula. To je fudbal. Imamo zahtevnu grupu i nemamo vremena za kukanje, moramo se okrenuti onome što dolazi", rekao je Čačić, pa dodao:

"Rekao sam igračima u svlačionici da budu mirni i staloženi te da ne dopuste kontre Turcima. Sve je ovo posledica avetske atmosfere. Da smo imali huk s tribina, rezultat bi bio drugačiji. Ostali smo bez dva boda kojom smo igrom zaslužili", dodao je on.

Ovako je sinoć bilo na Maksimiru...



Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ACO V .

06.09.2016 08:49

Prosetace se grupom,kakav kiks,trebali su dati pet komada.

ODGOVORITE