УС опен: Дел Потро исписао историју, па у 1/4-финалу на Вавринку!

Хуан Мартин дел Потро постао је најниже рангирани тенисер који је стигао до четвртфинала УС опена још од Џимија Конорса 1991. године. Стан Вавринка пласирао се у четвртфинале на отвореном првенству Америке, пошто је савладао Украјинца Илију Марченка, резултатом 3:1 (6:4, 6:1, 7:6; 6:3).

Тенис 06.09.2016 | 08:45
УС опен: Дел Потро исписао историју, па у 1/4-финалу на Вавринку!
Дел Потро је прошао у четвртфинале пошто му је Аустријанац Доминик Тим због повреде колена средином другог сета предао меч.

"Никад није лепо кад победиш када ти противник преда меч. Доминику желим брз опоравак, пред њим је сјајна будућност", рекао је Дел Потро.

Аргентинац је тренутно 142. тенисер света, док је Џими Конорс 1991. године био на 174. месту.

Дел Потро у последње време игра као у најбољим данима. Он због повреде није учествовао на УС опену од 2013. године, а у Њујорк је стигао са сребрном медаљом са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Због сјајног повратка на терен после дуге борбе с повредом, Дел Потро је постао љубимац навијача у Њујорку.

Аргнетински тенисер ће се у четвртфиналу састати са Станом Вавринком који је разбио Иљу Марченка.

Стан Вавринка пласирао се у четвртфинале на отвореном првенству Америке, пошто је савладао Украјинца Илију Марченка, резултатом 3:1 (6:4, 6:1, 7:6; 6:3).

Иако је деловало да ће трећи рекет света овај дуел да добије у три сета, Марченко је изборио брејк и четври сет, али је на крају је Швајацар славио и пласирао се у четвртфинале.

Вавринка је у прошлом мечу једва изборио дуел са Марченком, пошто је морао да игра пет сетова и четири сата против Британца Данијела Еванса, али га то није омело да савлада украјинског тенисера.

Марченко је на изненађујући начин изборио дуел са Вавринком, иако се очекивало да ће му противник бити Ник Кирјосом који је предао меч Украјинцу после трећег сета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар