US open: Del Potro ispisao istoriju, pa u 1/4-finalu na Vavrinku!

Huan Martin del Potro postao je najniže rangirani teniser koji je stigao do četvrtfinala US opena još od Džimija Konorsa 1991. godine. Stan Vavrinka plasirao se u četvrtfinale na otvorenom prvenstvu Amerike, pošto je savladao Ukrajinca Iliju Marčenka, rezultatom 3:1 (6:4, 6:1, 7:6; 6:3).

Tenis 06.09.2016 | 08:45
US open: Del Potro ispisao istoriju, pa u 1/4-finalu na Vavrinku!
Del Potro je prošao u četvrtfinale pošto mu je Austrijanac Dominik Tim zbog povrede kolena sredinom drugog seta predao meč.

"Nikad nije lepo kad pobediš kada ti protivnik preda meč. Dominiku želim brz oporavak, pred njim je sjajna budućnost", rekao je Del Potro.

Argentinac je trenutno 142. teniser sveta, dok je Džimi Konors 1991. godine bio na 174. mestu.

Del Potro u poslednje vreme igra kao u najboljim danima. On zbog povrede nije učestvovao na US openu od 2013. godine, a u Njujork je stigao sa srebrnom medaljom sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Zbog sjajnog povratka na teren posle duge borbe s povredom, Del Potro je postao ljubimac navijača u Njujorku.

Argnetinski teniser će se u četvrtfinalu sastati sa Stanom Vavrinkom koji je razbio Ilju Marčenka.

Stan Vavrinka plasirao se u četvrtfinale na otvorenom prvenstvu Amerike, pošto je savladao Ukrajinca Iliju Marčenka, rezultatom 3:1 (6:4, 6:1, 7:6; 6:3).

Iako je delovalo da će treći reket sveta ovaj duel da dobije u tri seta, Marčenko je izborio brejk i četvri set, ali je na kraju je Švajacar slavio i plasirao se u četvrtfinale.

Vavrinka je u prošlom meču jedva izborio duel sa Marčenkom, pošto je morao da igra pet setova i četiri sata protiv Britanca Danijela Evansa, ali ga to nije omelo da savlada ukrajinskog tenisera.

Marčenko je na iznenađujući način izborio duel sa Vavrinkom, iako se očekivalo da će mu protivnik biti Nik Kirjosom koji je predao meč Ukrajincu posle trećeg seta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar