УС опен: Нико као Серена, Халеп лако до 1/4-финала!

Серена Вилијамс пласирала се у четвртфинале Отвореног првенства САД, пошто је победила Јарославу Шведову из Казахстана са 6:2, 6:3. Симона Халеп пласирала се такође у четвртфинале Отвореног првенства САД, пошто је победила Карлу Суарес Наваро у два сета – 6:2, 7:5.

Тенис 06.09.2016 | 08:15
УС опен: Нико као Серена, Халеп лако до 1/4-финала!
Серена Вилијамс пласирала се у четвртфинале Отвореног првенства САД, пошто је победила Јарославу Шведову из Казахстана са 6:2, 6:3.

Овом победом Серена Вилијамс је стигла до 308. тријумфа на Гренд слемовима и тако је на вечној листи престигла Швајцарца Роџера Федерера који остаје на 307 победа.

Вилијамс на највећим турнирима сада има скор од 308 победа и 42 пораза.

У мечу који је трајао сат и 10 минута, прва тенисерка света је освојила 28 од 30 поена на свој први сервис, одсервирала је 10 асова и противници није допустила нити једну брејк прилику.

У борби за полуфинале играће против Симоне Халеп из Румуније.

Њој сада недостају још само три победе до 23. Гренд слем титуле, чиме би са трона по броју трофеја у опен ери престигла легендарну Немицу Шрефи Граф.

Меч Халеп и Суарес Наваро, пете и 12. тенисерке света, трајао је сат и 40 минута.

"Увек је тешко играти против Карле и заиста ми је драго што сам до победе стигла после два сета", рекла је Халеп после меча.

Полуфиналисткиња у Њујорку из 2015. године , у наредном колу ће играти против Американке, Серене Вилијамс, која је победила Јарославу Шведову из Казахстана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар