US open: Niko kao Serena, Halep lako do 1/4-finala!

Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedila Jaroslavu Švedovu iz Kazahstana sa 6:2, 6:3. Simona Halep plasirala se takođe u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedila Karlu Suares Navaro u dva seta – 6:2, 7:5.

Tenis 06.09.2016 | 08:15
US open: Niko kao Serena, Halep lako do 1/4-finala!
Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedila Jaroslavu Švedovu iz Kazahstana sa 6:2, 6:3.

Ovom pobedom Serena Vilijams je stigla do 308. trijumfa na Grend slemovima i tako je na večnoj listi prestigla Švajcarca Rodžera Federera koji ostaje na 307 pobeda.

Vilijams na najvećim turnirima sada ima skor od 308 pobeda i 42 poraza.

U meču koji je trajao sat i 10 minuta, prva teniserka sveta je osvojila 28 od 30 poena na svoj prvi servis, odservirala je 10 asova i protivnici nije dopustila niti jednu brejk priliku.

U borbi za polufinale igraće protiv Simone Halep iz Rumunije.

Njoj sada nedostaju još samo tri pobede do 23. Grend slem titule, čime bi sa trona po broju trofeja u open eri prestigla legendarnu Nemicu Šrefi Graf.

Meč Halep i Suares Navaro, pete i 12. teniserke sveta, trajao je sat i 40 minuta.

"Uvek je teško igrati protiv Karle i zaista mi je drago što sam do pobede stigla posle dva seta", rekla je Halep posle meča.

Polufinalistkinja u Njujorku iz 2015. godine , u narednom kolu će igrati protiv Amerikanke, Serene Vilijams, koja je pobedila Jaroslavu Švedovu iz Kazahstana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar