СП: Србија - Ирска 2:2, реакције Срба...

Муслин: Знали смо да су јаки на прекидима... Селектор Србије Славољуб Муслин рекао је да је задовољан залагањем играча, иако сматра да је наш тим заслужио тријумф. Капитен Србије Бранислав Ивановић рекао је екипа може да буде задовољна бодом против Ирске на почетку квалификација за Светско првенство у Русији. Тадић: Гол за ћеркицу Тару, хтео сам да јој подарим победу!

Фудбал 06.09.2016 | 09:00
СП: Србија - Ирска 2:2, реакције Срба...
Фудбалери Србије ремијем са Републиком Ирском започели су квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године.

Србија је пре нешто више од 10.000 људи на стадиону ’Рајко Митић’ на тренутке блистала, на тренутке била очајна, па је на крају резултат гласио 2:2.

"Сценарио меча био је катастрофалан за нас јер смо примили гол на почетку. Ирцима је то одговарало јер брзо долазе у позицију да се бране. Морално и психолошки смо се вратили, водили 2:1, имали два зицера... Знали смо да су јаки на прекидима, али смо, нажалост, лако примили и други погодак", рекао је Муслин за РТС.

Он је оценио да је Србија била бољи ривал у првој утакмици квалификација.

"Постигли су два гола из прекида и имали још једну шансу. Ми смо имали боље прилике, боље смо играли и имамо сатисфакцију јер напредујемо. Даје нам подстрек да ће бити још боље".

Селектор се захвалио присутним навијачима и поручио им да буду уз тим у наредним изазовима

"Момци су се борили 90 минута и били онакви какви и треба да буду. Ово је само почетак. Била нам је важна победа, али није пресудна. Имамо још девет утакмица, идемо у добром расположењу у Молдавију у октобру, са пуно самопоуздања. Можемо да играмо само боље и боље", закључио је Муслин.

Капитен Србије Бранислав Ивановић рекао је екипа може да буде задовољна бодом против Ирске на почетку квалификација за Светско првенство у Русији.

"У другом полувремену смо додали гас, заиграли одлучније и преокренули, али нам је у финишу опет пала концентрација. Можемо да будемо задовољни овим бодом", рекао је Ивановић новинарима у Београду.

Голове за Србију постигли су Филип Костић у 62. минуту и Душан Тадић у 69. из једанаестерца, док су стрелци за Ирску били Џеф Хендрик у трећем и Дерил Марфи у 81. минуту.

"Екипа је још млада, зелена и може још много да напредује. Надам се да ћемо у будућности исправити грешке које нам се често понављају. Квалификације су тек почеле, има још девет утакмица и надам се да ће бити боље", навео је Бане.

Ивановић је навео да су Ирци вероватно задовољнији бодом.

"Ирци нису показали претеран квалитет, али када примите два гола на домаћем терену тешко да можете да победите. Они су дошли по бод и свакако су задовољнији овим резултатом... Убрзо нам предстоји гостовање у Молдавији и морамо да се окренемо тој утакмици. Надам се победи", истакао је Ивановић.

И Антонио Рукавина је навео да су квалификације тек почеле и да Србија може да буде задовољна освојеним бодом.

"Била је тешка утакмица, као што смо и очекивали. Било је отворено, нажалост брзо смо примили гол после чега су се они потпуно повукли. Тешко смо долазили до шанси, али у другом полувремену је било боље. Све у свему, можемо да будемо задовољни бодом, иако смо очекивали победу. Квалификације су тек почеле. После другог гола као да смо се задовољили, иако је било још доста да се игра. Можда би било боље да смо га касније дали", казао је Рукавина.

Одличан утисак оставио је Душан Тадић на мечу између Србије и Републике Ирске (2:2).

- Почетак нам није ишао на руку, из прве акције смо примили гол и то им је дало додатно самопоуздање. Када смо преокренули махинално смо се повукли и једноставно гол је висио у ваздуху. Имали смо две велике шансе да обрадујемо навијаче. Очекивали смо више али морамо да се задовољимо бодом и пробамо да идемо даље - јасан је Тадић.

Фудбалер Саутемптона истиче да ће у квалификацијама бити још много узбуђења.

- Наша група је веома изједначена. Ирци имају искусне играче и терен им је ишао на руку. Пружили смо много бољу партију у другом полувремену и могли смо до победе. Када примиш онакав гола на почетку тешко је да се вратиш, а због другог поготка остаје горак укус.

Гол је био са специјалном посветом.

- Добио сам ћерку Тару пре неколико дана и гол сам посветио њој. Остаје жал што нисам могао да јој подарим победу. Тражио сам да изведем пенал, селектор је само климуо главом.

Могла је репрезентација Србије више у мечу са Ирском... Квалификације за Светско првенство су почеле, а “орлови” су на свом терену примили два лака гола. Дебитант на званичним мечевима Јагош Вуковић имао је занимљиво виђење сусрета.

Штета, неколико лоших интервенција одбране скупо су нас коштале...

- Ушли смо макисмално у утакмицу, видело се да сваки играч гине, ето десило се да у трећем минуту примимо гол. Невероватно! Не можемо рећи да смо спавали, али нисмо имали среће. Вратили смо се, повели са 2:1, контролисали утакмицу, док су они играли само на дуге лопте. Ма, стварно не знам која је то игра била... Опет прекид и опет гол. И Ивановић је имао шансу, али није хтела да уђе.

Хвала навијачима, биће добро у будућности - рекао је Јагош Вуковић.

Србија ће у наредном колу 6. октобра гостовати у Молдавији, док ће Ирска на свом терену дочекати Грузију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар