SP: Srbija - Irska 2:2, reakcije Srba...

Muslin: Znali smo da su jaki na prekidima... Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je zadovoljan zalaganjem igrača, iako smatra da je naš tim zaslužio trijumf. Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je ekipa može da bude zadovoljna bodom protiv Irske na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Tadić: Gol za ćerkicu Taru, hteo sam da joj podarim pobedu!

Fudbal 06.09.2016 | 09:00
SP: Srbija - Irska 2:2, reakcije Srba...
Fudbaleri Srbije remijem sa Republikom Irskom započeli su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Srbija je pre nešto više od 10.000 ljudi na stadionu ’Rajko Mitić’ na trenutke blistala, na trenutke bila očajna, pa je na kraju rezultat glasio 2:2.

"Scenario meča bio je katastrofalan za nas jer smo primili gol na početku. Ircima je to odgovaralo jer brzo dolaze u poziciju da se brane. Moralno i psihološki smo se vratili, vodili 2:1, imali dva zicera... Znali smo da su jaki na prekidima, ali smo, nažalost, lako primili i drugi pogodak", rekao je Muslin za RTS.

On je ocenio da je Srbija bila bolji rival u prvoj utakmici kvalifikacija.

"Postigli su dva gola iz prekida i imali još jednu šansu. Mi smo imali bolje prilike, bolje smo igrali i imamo satisfakciju jer napredujemo. Daje nam podstrek da će biti još bolje".

Selektor se zahvalio prisutnim navijačima i poručio im da budu uz tim u narednim izazovima

"Momci su se borili 90 minuta i bili onakvi kakvi i treba da budu. Ovo je samo početak. Bila nam je važna pobeda, ali nije presudna. Imamo još devet utakmica, idemo u dobrom raspoloženju u Moldaviju u oktobru, sa puno samopouzdanja. Možemo da igramo samo bolje i bolje", zaključio je Muslin.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je ekipa može da bude zadovoljna bodom protiv Irske na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"U drugom poluvremenu smo dodali gas, zaigrali odlučnije i preokrenuli, ali nam je u finišu opet pala koncentracija. Možemo da budemo zadovoljni ovim bodom", rekao je Ivanović novinarima u Beogradu.

Golove za Srbiju postigli su Filip Kostić u 62. minutu i Dušan Tadić u 69. iz jedanaesterca, dok su strelci za Irsku bili Džef Hendrik u trećem i Deril Marfi u 81. minutu.

"Ekipa je još mlada, zelena i može još mnogo da napreduje. Nadam se da ćemo u budućnosti ispraviti greške koje nam se često ponavljaju. Kvalifikacije su tek počele, ima još devet utakmica i nadam se da će biti bolje", naveo je Bane.

Ivanović je naveo da su Irci verovatno zadovoljniji bodom.

"Irci nisu pokazali preteran kvalitet, ali kada primite dva gola na domaćem terenu teško da možete da pobedite. Oni su došli po bod i svakako su zadovoljniji ovim rezultatom... Ubrzo nam predstoji gostovanje u Moldaviji i moramo da se okrenemo toj utakmici. Nadam se pobedi", istakao je Ivanović.

I Antonio Rukavina je naveo da su kvalifikacije tek počele i da Srbija može da bude zadovoljna osvojenim bodom.

"Bila je teška utakmica, kao što smo i očekivali. Bilo je otvoreno, nažalost brzo smo primili gol posle čega su se oni potpuno povukli. Teško smo dolazili do šansi, ali u drugom poluvremenu je bilo bolje. Sve u svemu, možemo da budemo zadovoljni bodom, iako smo očekivali pobedu. Kvalifikacije su tek počele. Posle drugog gola kao da smo se zadovoljili, iako je bilo još dosta da se igra. Možda bi bilo bolje da smo ga kasnije dali", kazao je Rukavina.

Odličan utisak ostavio je Dušan Tadić na meču između Srbije i Republike Irske (2:2).

- Početak nam nije išao na ruku, iz prve akcije smo primili gol i to im je dalo dodatno samopouzdanje. Kada smo preokrenuli mahinalno smo se povukli i jednostavno gol je visio u vazduhu. Imali smo dve velike šanse da obradujemo navijače. Očekivali smo više ali moramo da se zadovoljimo bodom i probamo da idemo dalje - jasan je Tadić.

Fudbaler Sautemptona ističe da će u kvalifikacijama biti još mnogo uzbuđenja.

- Naša grupa je veoma izjednačena. Irci imaju iskusne igrače i teren im je išao na ruku. Pružili smo mnogo bolju partiju u drugom poluvremenu i mogli smo do pobede. Kada primiš onakav gola na početku teško je da se vratiš, a zbog drugog pogotka ostaje gorak ukus.

Gol je bio sa specijalnom posvetom.

- Dobio sam ćerku Taru pre nekoliko dana i gol sam posvetio njoj. Ostaje žal što nisam mogao da joj podarim pobedu. Tražio sam da izvedem penal, selektor je samo klimuo glavom.

Mogla je reprezentacija Srbije više u meču sa Irskom... Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo su počele, a “orlovi” su na svom terenu primili dva laka gola. Debitant na zvaničnim mečevima Jagoš Vuković imao je zanimljivo viđenje susreta.

Šteta, nekoliko loših intervencija odbrane skupo su nas koštale...

- Ušli smo makismalno u utakmicu, videlo se da svaki igrač gine, eto desilo se da u trećem minutu primimo gol. Neverovatno! Ne možemo reći da smo spavali, ali nismo imali sreće. Vratili smo se, poveli sa 2:1, kontrolisali utakmicu, dok su oni igrali samo na duge lopte. Ma, stvarno ne znam koja je to igra bila... Opet prekid i opet gol. I Ivanović je imao šansu, ali nije htela da uđe.

Hvala navijačima, biće dobro u budućnosti - rekao je Jagoš Vuković.

Srbija će u narednom kolu 6. oktobra gostovati u Moldaviji, dok će Irska na svom terenu dočekati Gruziju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar