СП: Велс је Бејл! Кренула трка Италије и Шпаније! Турци се провукли кроз Загреб...

Велс је Бејл! Превише је добар да би му Молдавија правила проблем! Асистенциија и два гола за ведету Реал Мадрида за тријумф Змајева од 4:0. Кренула трка Шпаније и Италије! Осам комада Фурије, Италијани у свом стилу! Азури са играчем мање славили у Израелу. Турци се провукли на пустом Максимиру, Исланд одолео у Кијеву. Хрвати доминирали током целе утакмице, али Фатих Терим задовољан напушта Загреб. Први гол и први бод тзв. Косова! Репрезентација самопроглашене републике уписала реми на међународном такмичарском дебију.

Фудбал 05.09.2016 | 23:30
СП: Велс је Бејл! Кренула трка Италије и Шпаније! Турци се провукли кроз Загреб...
Где су Велшани стали на Европском првенству у Француској, ту су наставили у квалификацијама за Светско првенство 2018. године у Русији. У првом мечу групе Д Змајеви су спржили нејаку Молдавију с 4:0 (2:0), а главни играч меча био је наравно Герет Бејл.

Мајстор фудбала који игра у Реал Мадриду уписао је асистенцију и два гола против Молдаваца. Код првог гола који је постигао Воукс послао је центаршут из снова, трећи гол на мечу био је плод велике грешке Молдаваца али и његова сурова егзекуција. Код четвртог био је прецизан са белетачке. Прецизан је још био и Џо Ален у 44. минуту када се одлично снашао у противничком шеснаестерцу.

Овај дуел показао нам је две ствари. Прво, Велс ће бити можда и главни кандидат за прво место у групи Д где се налази и наша репрезентација. А, друго, Молдавија главни кандидат за само дно табеле.

На стадиону Кардифа осећала се добра атмосфера, сви су били у црвеном, а овако нејак противник био је "таман" за почетак квалификација да се Бејл и друштво распуцају и са добром енергијом наставе квалификације за Русију. Ово је седма узастопна утакмица Велса на свом терену без пораза.

Нису Велшани имали Бог зна колико лопту у свом поседу, али јесу имали конкретну игру и сваки пут када су прилазили близу гола Молдавци су морали да стрепе. Од шест шутева у оквир гола четири су ушла. То је добра реализација.

Герет Бејл је гаранција да се Велшани неће шалити у овим квалификацијама. Дао је седам од последњих десет голова репрезентације. На овом мечу је имао неколико потеза који су право фудбалско умеће.

И лепо и корисно. Велс изгледа моћно. Бејл изгледа моћно.

ВЕЛС – МОЛДАВИЈА 4:0 (2:0)
/Воукс 38, Ален 44, Бејл 51, 90+5пен/

Судија: Лиран Лијани
Стадион: Кардиф Сити

ВЕЛС (5-3-2): Хенеси – Вилијамс, Честер, Дејвис, Гунтер, Тејлор – Кинг, Ален, Ледли – Бејл, Воукс

МОЛДАВИЈА (5-3-2): Чебану – Епуреану, Каскавал, Армаш, Кожокари, Жардан – Јонита, Цеботару, Гатчан – Дедов, Гинсари

Кренула трка Шпаније и Италије! Осам комада Фурије, Италијани у свом стилу! Азури са играчем мање славили у Израелу.

Када је после жреба био познат састав групе Г у квалификацијама за Мундијал 2018. гоидине, свима је било јасно да се очекује трка у своје између две светске силе - Шпаније и Италије. Остале репрезентације попут Лабаније, Макеодније, Израела и Лихтенштајна су могле да забораве на Рсуију.

Црвена фурија и Азури ће водити мртву трлку за прво место које директно води у Русију како би избегли другу позицију и бараж. Трка је вечерас и званично почела лаганим победама против аутсајдера. Сваки кикс, Шпанце и Италијане би скупо могао да кошта у борби за лидерску позицију.

Шпанци су квалификације отбворили рафалом у мрежу Лихтенштајна - 8:0. Била је то игра мачке и миша, а селектор Лопетеги је могао да буде презадовољан дебијем на клупи коју му је препустио Висенте Дел Боске. чак није ни извео најјачи састав, али је офанзивни трилинг Витоло - Давид Силва - Дијего Коста био довољан да се мрежа аутсајдера из малене Кнежевине.

Коста је започео серију голом главом и гости су успели да до полувремена одоле са само једним голом у мрежи. Али у других 45 минута је уселдио шоутајм фурије. ПогодакРоберта, па Давида Силве, па Витола, па још један Косте, потом је резервиста Мората дао два комада за два минута да би Силва у надокнади времена запечатио канонаду. Треба истаћи и резервисту Нолита који је за 45 минута забележио три асистенције. Али Лихтенштајн није достојан противник.

Италијани нису били тако убедљиви, али су имали и тежи посао и тежег ривала. Победили су 3:1 у Израелу и решили се једног од могућа три врућа терена против аутсјадера. После маестералне акције, Пеле је довео Азуре у вођство, потом је Кандрева дуплирао, али је Бен Хаим евроголом вратио наду домаћину. Када је Кјелини у 55. минуту искључен, изгледало је да су Италијани у проблемима, али је резервиста Имобиле у 83. минуту поштедео Азуре неизвесног финиша.

Трећи меч у групи, игран је у Скадру и није завршен. Због великог невремена, Албанија и Македонија су морали да напусте терен у 77. минуту при резултату 1:1.

Турци се провукли на пустом Максимиру, Исланд одолео у Кијеву. Хрвати доминирали током целе утакмице, али Фатих Терим задовољан напушта Загреб.

Турци су преживели Загреб! Изабраници Фатиха Терима ремизирали су 1:1 са селекцијом Хрватске на стадиону Максимир у утакмици првог кола И групе квалификација за Светско првенство 2018. године.

Све су покушали Хрвати на због казне празном загребачком стадиону. Били су бољи ривал, нападали, стварали шансе и претили голману Бабачану, али то није било довољно да три бода на старту.

Терим и његови играчи морају да буду веома задовољни коначним исходом, а колико је Хрватска била доминантна у овој утакмици сведочи и податак да су чак четири пута погодили пречку у првом полувремену.

Велики бод турској селекцији донео је Хакан Чалханоглу голом у трећем минуту судијске надокнаде. Снажно је тукао из слободног ударца са више од 25 метара, лопта је закачила некога у живом зиду и преварила голмана Калинића.

Само неколико минута пре тога Хрватска је повела голом Ивана Ракитића из пенала који је скривио Исмаил Којбаси.

У наставку утакмице домаћин је јурнуо свом силом напред, али вечерас једноставно нису били довољно сконцентрисани, а притом најбољи хрватски играчи попут Луке Модрића и Марија Манџукића нису изгледали превише расположени за игру. 

Фудбалери Исланда показали су вечерас у Кијеву да нису случајно изненадили Европу на прошлом првенству Старог континента. Већ у шестом минуту Алфред Финбогасон је довео госте у вођство.

Испоставиће се да је трагичар ове утакмице Јевхен Конопљанка и то због промашеног пенала у 83. минуту. Тачније, погодио је стативу и пропустио прилику да доведе Украјинце у вођство.

Претходно, изједначујући гол за селекцију Украјине, четири минута пре краја првог полувремена постигао је Јармоленко, а асистирао му је Јарослав Ракицки.

Украјинци су у другом полувремену били конкретнији ривал, Исланд се више определио за контранападе у овом периоду и испоставило се да је том било довољно да се освоји бод на старту квалификација. 

Први гол и први бод тзв. Косова! Репрезентација самопроглашене републике уписала реми на међународном такмичарском дебију.

УЕФА је већала, направила још један уступак селекцији тзв. Косова и омогућила му да игра са ванредно великим бројем странаца. Неколико сати касније, тако састављена репрезентација освојила је први поен.

У дебитантском такмичарском наступу под окриљем УЕФА, селекција самопроглашене државе одиграла је меч без победника.

Финска - тзв. Косово 1:1 (1:0)

Домаћа селекција повела је поготком Паулуса Арајурија у 18. минуту, док је за госте стрелац био Валон Бериша, ударцем са беле тачке.

Бериша, стрелац гола који је у Приштини бурно прослављен, играч је Ред Бул Салцбурга, рођен у Шведској, а за репрезентацију Норвешке играо је од кадетског до сениорског узраста. За "А" селекцију Норвежана наступао је од 2012. до 2016. и за њу одиграо 19 мечева.

У оквиру исте групе, вечерас су одигране још две утакмице и обе су завршене без победника. Посебно је интересантно било у Загребу, где је Хрватска ремизирала против Турске пред трибинама закључаним због усташких поклича.

Резултати вечерас одиграних утакмица:

Група Д:

Грузија - Аустрија 1:2 (0:1)
/Ананидзе 78' - Хинтерегер 16', Јанко 42'/

Србија - Ирска 2:2 (0:1)
/Костић 62', Тадић 69' - Хендрик 3', Марфи 80'/

Велс - Молдавија 4:0 (2:0)
/Воукс 38', Ален 44', Бејл 51', 90'/

Група Г

Албанија - Македонија 1:1 (1:0) *прекид због невремена у 77. мин
/Садику 10' - Алиоски 51'/

Израел - Италија 1:3 (1:2)
/Бен Хаим 35' - Пеле 14', Кандрева 31', Имобиле 83'/

Шпанија - Лихтенштајн 8:0 (1:0)
/Коста 10', 66', Серхи Роберто 55', Давид Силва 59', 90', Витоло 60', Алваро Мората 82', 83'/

Група И

Хрватска - Турска 1:1 (1:1)
/Ракитић 44'п - Чалханоглу 45'/

Финска - тзв. Косово 1:1 (1:0)
/Арајури 18' - Бериша 60'/

Украјина - Исланд 1:1 (1:1)
/Јармоленко 41' - Финбогасон 6'/

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар