SP: Vels je Bejl! Krenula trka Italije i Španije! Turci se provukli kroz Zagreb...

Vels je Bejl! Previše je dobar da bi mu Moldavija pravila problem! Asistenciija i dva gola za vedetu Real Madrida za trijumf Zmajeva od 4:0. Krenula trka Španije i Italije! Osam komada Furije, Italijani u svom stilu! Azuri sa igračem manje slavili u Izraelu. Turci se provukli na pustom Maksimiru, Island odoleo u Kijevu. Hrvati dominirali tokom cele utakmice, ali Fatih Terim zadovoljan napušta Zagreb. Prvi gol i prvi bod tzv. Kosova! Reprezentacija samoproglašene republike upisala remi na međunarodnom takmičarskom debiju.

Fudbal 05.09.2016 | 23:30
SP: Vels je Bejl! Krenula trka Italije i Španije! Turci se provukli kroz Zagreb...
Gde su Velšani stali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, tu su nastavili u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. U prvom meču grupe D Zmajevi su spržili nejaku Moldaviju s 4:0 (2:0), a glavni igrač meča bio je naravno Geret Bejl.

Majstor fudbala koji igra u Real Madridu upisao je asistenciju i dva gola protiv Moldavaca. Kod prvog gola koji je postigao Vouks poslao je centaršut iz snova, treći gol na meču bio je plod velike greške Moldavaca ali i njegova surova egzekucija. Kod četvrtog bio je precizan sa beletačke. Precizan je još bio i Džo Alen u 44. minutu kada se odlično snašao u protivničkom šesnaestercu.

Ovaj duel pokazao nam je dve stvari. Prvo, Vels će biti možda i glavni kandidat za prvo mesto u grupi D gde se nalazi i naša reprezentacija. A, drugo, Moldavija glavni kandidat za samo dno tabele.

Na stadionu Kardifa osećala se dobra atmosfera, svi su bili u crvenom, a ovako nejak protivnik bio je "taman" za početak kvalifikacija da se Bejl i društvo raspucaju i sa dobrom energijom nastave kvalifikacije za Rusiju. Ovo je sedma uzastopna utakmica Velsa na svom terenu bez poraza.

Nisu Velšani imali Bog zna koliko loptu u svom posedu, ali jesu imali konkretnu igru i svaki put kada su prilazili blizu gola Moldavci su morali da strepe. Od šest šuteva u okvir gola četiri su ušla. To je dobra realizacija.

Geret Bejl je garancija da se Velšani neće šaliti u ovim kvalifikacijama. Dao je sedam od poslednjih deset golova reprezentacije. Na ovom meču je imao nekoliko poteza koji su pravo fudbalsko umeće.

I lepo i korisno. Vels izgleda moćno. Bejl izgleda moćno.

VELS – MOLDAVIJA 4:0 (2:0)
/Vouks 38, Alen 44, Bejl 51, 90+5pen/

Sudija: Liran Lijani
Stadion: Kardif Siti

VELS (5-3-2): Henesi – Vilijams, Čester, Dejvis, Gunter, Tejlor – King, Alen, Ledli – Bejl, Vouks

MOLDAVIJA (5-3-2): Čebanu – Epureanu, Kaskaval, Armaš, Kožokari, Žardan – Jonita, Cebotaru, Gatčan – Dedov, Ginsari

Krenula trka Španije i Italije! Osam komada Furije, Italijani u svom stilu! Azuri sa igračem manje slavili u Izraelu.

Kada je posle žreba bio poznat sastav grupe G u kvalifikacijama za Mundijal 2018. goidine, svima je bilo jasno da se očekuje trka u svoje između dve svetske sile - Španije i Italije. Ostale reprezentacije poput Labanije, Makeodnije, Izraela i Lihtenštajna su mogle da zaborave na Rsuiju.

Crvena furija i Azuri će voditi mrtvu trlku za prvo mesto koje direktno vodi u Rusiju kako bi izbegli drugu poziciju i baraž. Trka je večeras i zvanično počela laganim pobedama protiv autsajdera. Svaki kiks, Špance i Italijane bi skupo mogao da košta u borbi za lidersku poziciju.

Španci su kvalifikacije otbvorili rafalom u mrežu Lihtenštajna - 8:0. Bila je to igra mačke i miša, a selektor Lopetegi je mogao da bude prezadovoljan debijem na klupi koju mu je prepustio Visente Del Boske. čak nije ni izveo najjači sastav, ali je ofanzivni triling Vitolo - David Silva - Dijego Kosta bio dovoljan da se mreža autsajdera iz malene Kneževine.

Kosta je započeo seriju golom glavom i gosti su uspeli da do poluvremena odole sa samo jednim golom u mreži. Ali u drugih 45 minuta je useldio šoutajm furije. PogodakRoberta, pa Davida Silve, pa Vitola, pa još jedan Koste, potom je rezervista Morata dao dva komada za dva minuta da bi Silva u nadoknadi vremena zapečatio kanonadu. Treba istaći i rezervistu Nolita koji je za 45 minuta zabeležio tri asistencije. Ali Lihtenštajn nije dostojan protivnik.

Italijani nisu bili tako ubedljivi, ali su imali i teži posao i težeg rivala. Pobedili su 3:1 u Izraelu i rešili se jednog od moguća tri vruća terena protiv autsjadera. Posle maesteralne akcije, Pele je doveo Azure u vođstvo, potom je Kandreva duplirao, ali je Ben Haim evrogolom vratio nadu domaćinu. Kada je Kjelini u 55. minutu isključen, izgledalo je da su Italijani u problemima, ali je rezervista Imobile u 83. minutu poštedeo Azure neizvesnog finiša.

Treći meč u grupi, igran je u Skadru i nije završen. Zbog velikog nevremena, Albanija i Makedonija su morali da napuste teren u 77. minutu pri rezultatu 1:1.

Turci se provukli na pustom Maksimiru, Island odoleo u Kijevu. Hrvati dominirali tokom cele utakmice, ali Fatih Terim zadovoljan napušta Zagreb.

Turci su preživeli Zagreb! Izabranici Fatiha Terima remizirali su 1:1 sa selekcijom Hrvatske na stadionu Maksimir u utakmici prvog kola I grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Sve su pokušali Hrvati na zbog kazne praznom zagrebačkom stadionu. Bili su bolji rival, napadali, stvarali šanse i pretili golmanu Babačanu, ali to nije bilo dovoljno da tri boda na startu.

Terim i njegovi igrači moraju da budu veoma zadovoljni konačnim ishodom, a koliko je Hrvatska bila dominantna u ovoj utakmici svedoči i podatak da su čak četiri puta pogodili prečku u prvom poluvremenu.

Veliki bod turskoj selekciji doneo je Hakan Čalhanoglu golom u trećem minutu sudijske nadoknade. Snažno je tukao iz slobodnog udarca sa više od 25 metara, lopta je zakačila nekoga u živom zidu i prevarila golmana Kalinića.

Samo nekoliko minuta pre toga Hrvatska je povela golom Ivana Rakitića iz penala koji je skrivio Ismail Kojbasi.

U nastavku utakmice domaćin je jurnuo svom silom napred, ali večeras jednostavno nisu bili dovoljno skoncentrisani, a pritom najbolji hrvatski igrači poput Luke Modrića i Marija Mandžukića nisu izgledali previše raspoloženi za igru. 

Fudbaleri Islanda pokazali su večeras u Kijevu da nisu slučajno iznenadili Evropu na prošlom prvenstvu Starog kontinenta. Već u šestom minutu Alfred Finbogason je doveo goste u vođstvo.

Ispostaviće se da je tragičar ove utakmice Jevhen Konopljanka i to zbog promašenog penala u 83. minutu. Tačnije, pogodio je stativu i propustio priliku da dovede Ukrajince u vođstvo.

Prethodno, izjednačujući gol za selekciju Ukrajine, četiri minuta pre kraja prvog poluvremena postigao je Jarmolenko, a asistirao mu je Jaroslav Rakicki.

Ukrajinci su u drugom poluvremenu bili konkretniji rival, Island se više opredelio za kontranapade u ovom periodu i ispostavilo se da je tom bilo dovoljno da se osvoji bod na startu kvalifikacija. 

Prvi gol i prvi bod tzv. Kosova! Reprezentacija samoproglašene republike upisala remi na međunarodnom takmičarskom debiju.

UEFA je većala, napravila još jedan ustupak selekciji tzv. Kosova i omogućila mu da igra sa vanredno velikim brojem stranaca. Nekoliko sati kasnije, tako sastavljena reprezentacija osvojila je prvi poen.

U debitantskom takmičarskom nastupu pod okriljem UEFA, selekcija samoproglašene države odigrala je meč bez pobednika.

Finska - tzv. Kosovo 1:1 (1:0)

Domaća selekcija povela je pogotkom Paulusa Arajurija u 18. minutu, dok je za goste strelac bio Valon Beriša, udarcem sa bele tačke.

Beriša, strelac gola koji je u Prištini burno proslavljen, igrač je Red Bul Salcburga, rođen u Švedskoj, a za reprezentaciju Norveške igrao je od kadetskog do seniorskog uzrasta. Za "A" selekciju Norvežana nastupao je od 2012. do 2016. i za nju odigrao 19 mečeva.

U okviru iste grupe, večeras su odigrane još dve utakmice i obe su završene bez pobednika. Posebno je interesantno bilo u Zagrebu, gde je Hrvatska remizirala protiv Turske pred tribinama zaključanim zbog ustaških pokliča.

Rezultati večeras odigranih utakmica:

Grupa D:

Gruzija - Austrija 1:2 (0:1)
/Ananidze 78' - Hintereger 16', Janko 42'/

Srbija - Irska 2:2 (0:1)
/Kostić 62', Tadić 69' - Hendrik 3', Marfi 80'/

Vels - Moldavija 4:0 (2:0)
/Vouks 38', Alen 44', Bejl 51', 90'/

Grupa G

Albanija - Makedonija 1:1 (1:0) *prekid zbog nevremena u 77. min
/Sadiku 10' - Alioski 51'/

Izrael - Italija 1:3 (1:2)
/Ben Haim 35' - Pele 14', Kandreva 31', Imobile 83'/

Španija - Lihtenštajn 8:0 (1:0)
/Kosta 10', 66', Serhi Roberto 55', David Silva 59', 90', Vitolo 60', Alvaro Morata 82', 83'/

Grupa I

Hrvatska - Turska 1:1 (1:1)
/Rakitić 44'p - Čalhanoglu 45'/

Finska - tzv. Kosovo 1:1 (1:0)
/Arajuri 18' - Beriša 60'/

Ukrajina - Island 1:1 (1:1)
/Jarmolenko 41' - Finbogason 6'/

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar