Упркос обећањима, мјештани без моста

Иако је пробијено неколико рокова које су надлежни сами заказивали, мјештани бањалучког насеља Пријечани још нису добили мост који је уништен у катастрофалним поплавама 2014. године.

Република Српска 05.09.2016 | 22:11
Упркос обећањима, мјештани без моста
Осим што до школе и амбуланте и даље морају путовати аутобусом, на мосту, који није ни пуштен у промет, појавила су се прва оштећења.

Тридесети јун, па 15. август, па први септембар – ово су рокови до којих је према обећањима надлежних мост у Пријечанима требало да буде отворен. То се још није догодило.

У међувремену су се на мосту који још није ни пуштен у функцију почела појављивати и прва оштећења. На фотографијама које су достављене БН телевизији јасно се види подна конструкција тек изграђеног моста, која је на више мјеста попустила, па се подна мрежа искривила.



Из предузећа “Воде Српске”, које је инвеститор, одговарају да је надзорни орган приликом контроле радова уочио одређене пропусте код варова, због чега је извођачу радова предузећу “Нискоградња” наложено да исправи недостатке.

Мјештани, међутим, упозоравају да ново одгађање пуштања пјешачког моста у функцију највише трпе дјеца. Најмлађи до школе у Залужанима, која се налази са друге стране Врбаса, морају да путују аутобусом вишеструко дужим путем или да на сопствени ризик прелазе преко моста који још није добио употребну дозволу.