Uprkos obećanjima, mještani bez mosta

Iako je probijeno nekoliko rokova koje su nadležni sami zakazivali, mještani banjalučkog naselja Priječani još nisu dobili most koji je uništen u katastrofalnim poplavama 2014. godine.

Republika Srpska 05.09.2016 | 22:11
Uprkos obećanjima, mještani bez mosta
Osim što do škole i ambulante i dalje moraju putovati autobusom, na mostu, koji nije ni pušten u promet, pojavila su se prva oštećenja.

Trideseti jun, pa 15. avgust, pa prvi septembar – ovo su rokovi do kojih je prema obećanjima nadležnih most u Priječanima trebalo da bude otvoren. To se još nije dogodilo.

U međuvremenu su se na mostu koji još nije ni pušten u funkciju počela pojavljivati i prva oštećenja. Na fotografijama koje su dostavljene BN televiziji jasno se vidi podna konstrukcija tek izgrađenog mosta, koja je na više mjesta popustila, pa se podna mreža iskrivila.



Iz preduzeća “Vode Srpske”, koje je investitor, odgovaraju da je nadzorni organ prilikom kontrole radova uočio određene propuste kod varova, zbog čega je izvođaču radova preduzeću “Niskogradnja” naloženo da ispravi nedostatke.

Mještani, međutim, upozoravaju da novo odgađanje puštanja pješačkog mosta u funkciju najviše trpe djeca. Najmlađi do škole u Zalužanima, koja se nalazi sa druge strane Vrbasa, moraju da putuju autobusom višestruko dužim putem ili da na sopstveni rizik prelaze preko mosta koji još nije dobio upotrebnu dozvolu.



(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar