Упознајте Пола Погбу...

Када се изнервира зна да плаче или разбије прозор. Обожава да ђуска. Желео је да буде нападач. А, тек шта му је специјалност...

Фудбал 07.09.2016 | 19:00
Упознајте Пола Погбу...
Пол Погба. Најскупљи човек у историји фудбала. Овог лета тектонски је уздрмао свет фудбала. Прешао је у Манчестер Јунајтед из Јувентуса за 110.000.000 евра и почео нову еру у својој каријери. 

Ево једног интервјуа у ком је за француски Со Фоот говорио о приватном животу.

Млађи брат Флорентин тврди да је Пол "луд".

"То је зато што волим да плешем, ђускам. Такав сам, то је тако у мојој фамилији. Али, он је луђи од мене. Луђи је од најлуђег. Као Астерикс. Када попије енергетско пиће више није мали већ полуди. Матијас, старији брат, је доста мирнији. Ја сам између. Помешао сам од свега по мало".

Прво сећање на фудбал?

"Мој први тренинг. Дао сам три или четири гола. Желео сам да играм у нападу, да дајем голове. Бип је један градски стадион где сам почео да тренирам. Било је ту доста жустрих дуела, некада смо се сударали уз мантинелу па се чуло "немој да плачеш девојчице". Волео сам да играм против старијих од мене. Било је теже. Када су ме ударали, узвраћао сам", кажеПогба.

Није му било страно да плаче када изгуби.

"То је зато што мрзим да губим. Није важно који је спорт у питању. Фудбал, стони тенис, шта год хоћете. Ја сам шампион и у Перуду. Игри коју ми је показао Патрис Евра. Игра се са коцкицама и много може да вас изиритира. Знао сам и да разбијем прозор због ње", кажеПогба.

Зна да изнервира тренере. Каже - то му је специјалност.

"Сви који играју са мном знате да морам да изнервирам тренера барем једном у току меча. То је мој потпис. Мој специјалитет. Када дриблам и изгубим то ме ужасава јер не волим да губим. У глави ми се појави идеја да морам да пробам да дриблам поновом, али да не изгубим лопту. Волим када је играч атрактиван као што је то Нејмар или Роналдињо. То је као у НБА - лудило покрета, закуцавања, публика се диже, али је и ефикасно. НБА тренери воле резултат, али има и доста забаве. То је је по мом мишљењу узор за фудбал", истиче Погба.

Који играч га је баш импресирао?

"Сколс. Сколси. Његова нога... Може да погоди 10 пута лоптом у исто место. Ту је и снага, експлозивност. Увек је шутирао. Када шутирате, тада гађате. У позицији си - пуцај на гол. У Италији се једе тактика, спава тактика. У Енглеској желите голове. То је тако", закључио јеПогба.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар