Upoznajte Pola Pogbu...

Kada se iznervira zna da plače ili razbije prozor. Obožava da đuska. Želeo je da bude napadač. A, tek šta mu je specijalnost...

Fudbal 07.09.2016 | 19:00
Upoznajte Pola Pogbu...
Pol Pogba. Najskuplji čovek u istoriji fudbala. Ovog leta tektonski je uzdrmao svet fudbala. Prešao je u Mančester Junajted iz Juventusa za 110.000.000 evra i počeo novu eru u svojoj karijeri. 

Evo jednog intervjua u kom je za francuski So Foot govorio o privatnom životu.

Mlađi brat Florentin tvrdi da je Pol "lud".

"To je zato što volim da plešem, đuskam. Takav sam, to je tako u mojoj familiji. Ali, on je luđi od mene. Luđi je od najluđeg. Kao Asteriks. Kada popije energetsko piće više nije mali već poludi. Matijas, stariji brat, je dosta mirniji. Ja sam između. Pomešao sam od svega po malo".

Prvo sećanje na fudbal?

"Moj prvi trening. Dao sam tri ili četiri gola. Želeo sam da igram u napadu, da dajem golove. Bip je jedan gradski stadion gde sam počeo da treniram. Bilo je tu dosta žustrih duela, nekada smo se sudarali uz mantinelu pa se čulo "nemoj da plačeš devojčice". Voleo sam da igram protiv starijih od mene. Bilo je teže. Kada su me udarali, uzvraćao sam", kažePogba.

Nije mu bilo strano da plače kada izgubi.

"To je zato što mrzim da gubim. Nije važno koji je sport u pitanju. Fudbal, stoni tenis, šta god hoćete. Ja sam šampion i u Perudu. Igri koju mi je pokazao Patris Evra. Igra se sa kockicama i mnogo može da vas iziritira. Znao sam i da razbijem prozor zbog nje", kažePogba.

Zna da iznervira trenere. Kaže - to mu je specijalnost.

"Svi koji igraju sa mnom znate da moram da iznerviram trenera barem jednom u toku meča. To je moj potpis. Moj specijalitet. Kada driblam i izgubim to me užasava jer ne volim da gubim. U glavi mi se pojavi ideja da moram da probam da driblam ponovom, ali da ne izgubim loptu. Volim kada je igrač atraktivan kao što je to Nejmar ili Ronaldinjo. To je kao u NBA - ludilo pokreta, zakucavanja, publika se diže, ali je i efikasno. NBA treneri vole rezultat, ali ima i dosta zabave. To je je po mom mišljenju uzor za fudbal", ističe Pogba.

Koji igrač ga je baš impresirao?

"Skols. Skolsi. Njegova noga... Može da pogodi 10 puta loptom u isto mesto. Tu je i snaga, eksplozivnost. Uvek je šutirao. Kada šutirate, tada gađate. U poziciji si - pucaj na gol. U Italiji se jede taktika, spava taktika. U Engleskoj želite golove. To je tako", zaključio jePogba.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar