Помоћ у здравству

Дом здравља у Угљевику представио је суграђанима санитетско возило за хитну помоћ, за шта је издвојено 67.000 КМ уз помоћ локалне самоуправе.

Република Српска 05.09.2016 | 18:49
Помоћ у здравству
Директор Дома здравља Угљевик Југослав Цветковић рекао је да ће становници ове подмајевичке општине набавком овог возила приликом указивања помоћи пацијентима имати бржи, лакши и сигурнији транспорт до најближе референтне установе у којој се може да пружи већа и значајнија услуга.

Имамо добру сарадњу са локалном заједницом, а ово је још један примјер – рекао је Цветковић.

"Дом здравља Угљевик покреће акцију базара здравља под називом `Сачувајмо здравље`, који ће наредних мјесец дана посјетити месне заједнице Угљевика. Свјесни смо да је становништво у јесењем периоду изложено разним физичким напорима усљед чега се јављају срчани и мождани удари, али и експанзија шећерне болести. Желимо да овом акцијом приближимо примарну здравствену заштиту, да их обучимо и преконтролишемо и да им, у случају повишених параметара које се раде на лицу мјеста, укажемо помоћ."

Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је да општина Угљевик помаже ову здравствену установу ради побољшања здравствених услуга грађанима Угљевика.

"У протеклом периоду издвојили смо знатна средстава за побољшање материјалних услова, а у наредном времену учествоваћемо са већим средствима за набавку ренген апарата“, рекао је Перић. За потребе Дом здравља на годишњем нивоу општина Угљевик из буџета издвојила око 100.000 КМ.

(БН телевизија/В. Митрић)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

модрица

05.09.2016 17:16

Питајте Скрбица колико је плацао просла санитетска возила 90 и несто хиљада,гдје је разлика,засто опозиција не процесља то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Модрица

05.09.2016 21:21

Са каматама отплата на 7 година је костала скоро 150 000 км...транспортни пезои са разним фалинкама који уопсте нису прилагодјени за обављање санитетског превоза... МА ФУЈ...СУВИСНО ЈЕ ВИСЕ ИСТА И КОМЕНТАРИСАТИ КАД НЕМА ПРОЦЕСУИРАЊА И КАЗЊАВАЊА ЗА ОВАКВЕ ПОСЛОВЕ... КАТАСТРОФАААААААААААА...

ОДГОВОРИТЕ