Pomoć u zdravstvu

Dom zdravlja u Ugljeviku predstavio je sugrađanima sanitetsko vozilo za hitnu pomoć, za šta je izdvojeno 67.000 KM uz pomoć lokalne samouprave.

Republika Srpska 05.09.2016 | 18:49
Pomoć u zdravstvu
Direktor Doma zdravlja Ugljevik Jugoslav Cvetković rekao je da će stanovnici ove podmajevičke opštine nabavkom ovog vozila prilikom ukazivanja pomoći pacijentima imati brži, lakši i sigurniji transport do najbliže referentne ustanove u kojoj se može da pruži veća i značajnija usluga.

Imamo dobru saradnju sa lokalnom zajednicom, a ovo je još jedan primjer – rekao je Cvetković.

"Dom zdravlja Ugljevik pokreće akciju bazara zdravlja pod nazivom `Sačuvajmo zdravlje`, koji će narednih mjesec dana posjetiti mesne zajednice Ugljevika. Svjesni smo da je stanovništvo u jesenjem periodu izloženo raznim fizičkim naporima usljed čega se javljaju srčani i moždani udari, ali i ekspanzija šećerne bolesti. Želimo da ovom akcijom približimo primarnu zdravstvenu zaštitu, da ih obučimo i prekontrolišemo i da im, u slučaju povišenih parametara koje se rade na licu mjesta, ukažemo pomoć."

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da opština Ugljevik pomaže ovu zdravstvenu ustanovu radi poboljšanja zdravstvenih usluga građanima Ugljevika.

"U proteklom periodu izdvojili smo znatna sredstava za poboljšanje materijalnih uslova, a u narednom vremenu učestvovaćemo sa većim sredstvima za nabavku rengen aparata“, rekao je Perić. Za potrebe Dom zdravlja na godišnjem nivou opština Ugljevik iz budžeta izdvojila oko 100.000 KM.

(BN televizija/V. Mitrić)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

modrica

05.09.2016 17:16

Pitajte Skrbica koliko je placao prosla sanitetska vozila 90 i nesto hiljada,gdje je razlika,zasto opozicija ne proceslja to.

ODGOVORITE
Name

Re Modrica

05.09.2016 21:21

Sa kamatama otplata na 7 godina je kostala skoro 150 000 km...transportni pezoi sa raznim falinkama koji uopste nisu prilagodjeni za obavljanje sanitetskog prevoza... MA FUJ...SUVISNO JE VISE ISTA I KOMENTARISATI KAD NEMA PROCESUIRANJA I KAZNJAVANJA ZA OVAKVE POSLOVE... KATASTROFAAAAAAAAAAAA...

ODGOVORITE