Серија А: Да ли је Јуве "убио" занимљивост?!

Никад мања посета на утакмицама италијанског првенства у последњих 10 година!

Фудбал 07.09.2016 | 21:30
Серија А: Да ли је Јуве "убио" занимљивост?!
Да ли је пет узастопних титула Јувентуса убило драж једно време (током девесетих година прошлог века) најзанимљивијег клупског првенства у Европи? Јер, како другачије објаснити податак по којем је гледаност у прва два кола Серије А најмања још од сезоне 2007/08...

По истраживању агенције "ДинамиТик", у првих 20 утакмица италијанског првенства ове сезоне на трибинама се окупило 426.388 гледалаца, што је просечно 21.319 по мечу. Наводи се, такође, да је продата тек половина од укупне цифре штампаних улазница.

Водећи се овим подацима, делује да су стаствени Италијани изгубили вољу за фудбалом, на шта поред доминације торинске "старе даме", свакако, утичу и скупе улазнице, неслагање "најватренијих" навијача са руководством лиге и клупским управама због ригорозних закона, као и посртање велика попут Интера, Милана, Лација, Фиорентине... Наполи и Рома некако опстају, међутим, показало се да нису конкуренти Јувентусу. Пре свега, финансијски.

Старт сезоне у Серији А, ипак, уопште није незанимљив. Уз Јувентус, максималних шест бодова имају Ђенова и Сампдорија, а просек голова тренутно је преко три по утакмици.

Видећемо хоће ли се публика пробудити у септембарским данима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар