Serija A: Da li je Juve "ubio" zanimljivost?!

Nikad manja poseta na utakmicama italijanskog prvenstva u poslednjih 10 godina!

Fudbal 07.09.2016 | 21:30
Serija A: Da li je Juve "ubio" zanimljivost?!
Da li je pet uzastopnih titula Juventusa ubilo draž jedno vreme (tokom devesetih godina prošlog veka) najzanimljivijeg klupskog prvenstva u Evropi? Jer, kako drugačije objasniti podatak po kojem je gledanost u prva dva kola Serije A najmanja još od sezone 2007/08...

Po istraživanju agencije "DinamiTik", u prvih 20 utakmica italijanskog prvenstva ove sezone na tribinama se okupilo 426.388 gledalaca, što je prosečno 21.319 po meču. Navodi se, takođe, da je prodata tek polovina od ukupne cifre štampanih ulaznica.

Vodeći se ovim podacima, deluje da su stastveni Italijani izgubili volju za fudbalom, na šta pored dominacije torinske "stare dame", svakako, utiču i skupe ulaznice, neslaganje "najvatrenijih" navijača sa rukovodstvom lige i klupskim upravama zbog rigoroznih zakona, kao i posrtanje velika poput Intera, Milana, Lacija, Fiorentine... Napoli i Roma nekako opstaju, međutim, pokazalo se da nisu konkurenti Juventusu. Pre svega, finansijski.

Start sezone u Seriji A, ipak, uopšte nije nezanimljiv. Uz Juventus, maksimalnih šest bodova imaju Đenova i Sampdorija, a prosek golova trenutno je preko tri po utakmici.

Videćemo hoće li se publika probuditi u septembarskim danima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar