Енглези у шоку због изјаве Сема Алардајса!

Прва утакмица, прва изјава и први проблеми за "Биг Сема", због начина на који третира Вејна Рунија. Он је признао да нема ауторитет да нареди капитену где ће и како играти.

Фудбал 06.09.2016 | 14:30
Енглези у шоку због изјаве Сема Алардајса!
Енглеска јавност шокирана је изјавама, начином размишљања и мекоћом новог селектора фудбалске репрезентације већ после његове прве утакмице на клупи "албиона".

Наиме, Сем Алардајс, разговарајући с новинарима после напете утакмице у Словачкој, у којој је његов тим голом у 95. минуту изборио победу од 0:1 на старту квалификација за Светско првенство 2018. у Русији, отворено је рекао да је капитен тима Вејн Руни – већи од њега самог!

Новинаре је занимало због чега је некада нападач, а у последње време више офанзивни везиста, наставио да игра толико "дубоко", односно повучено, што је постао тренд код Алардајсовог претходника Роја Хоџсона.

У неколико наврата, Руни се чак нашао десетак метара иза штопера енглеског тима у мечу са Словацима, а померио се ка голу противника тек у другом полувремену када је домаћин остао са десеторицом, након искључења Мартина Шкртела.

Руни је у првом полувремену био дефанзивнији и од дефанзивног везисте Енглеске, Ерика Дајера, па и централног везисте Џордана Хендерсона. Иако је, судећи према формацији и улогама играча у клубовима, било очекивано да Руни игра одмах иза центарфора Харија Кејна, догодило се супротно – да Енглези у Трнави играју са тројицом централних везних играча.

Вероватно ћете се и сами зачудити, али нови селектор репрезентације, популарни "Биг Сем", признао је да "он ту не може ништа".

Коментаришући меч са Словацима, који је решио најбољи играч на терену те вечери, Адам Лалана, стручни консултант ИТВ мреже и бивши ас Арсенала, Ли Диксон, отворено је рекао да због чудних Рунијевих кретњи настаје огромна рупа на терену.

"Није било никога на том делу терена где би требало да буде 'десетка' и где смо очекивали да ће он играти. Хари Кејн жели лопте одатле. Неко мора да се појави и утрчи у те рупе. Једини начин да проиграте центарфора је да попуните те рупе", рекао је Диксон после утакмице, а више аналитичара приметило је да Руни "убија" Кејна својим стилом игре.

Међутим, Алардајс је видео нешто сасвим друго. Он је у Трнави глорификовао наступ капитена и новог рекордера по броју наступа за "три лава", када су играчи у пољу у питању. Руни је у Словачкој претекао Дејвида Бекама на вечној листи и испред њега је сада само легендарни голман Питер Шилтон.

"Вејн је играо тамо где је желео да игра. Не можете спречити Вејна да игра тамо где жели", рекао је Алардајс и збунио присутне.

"Он је најтрофејнији фудбалер у Енглеској. Освојио је све што може са Манчестер јунајтедом, мање-више, и у Лиги шампиона и у домаћим такмичењима. Он има више искуства у интернационалном фудбалу од мене. Док преноси тиму то искуство и игра као тимски играч, није на мени да одређујем где ће он играти", изјавио је Алардајс и додао:

"На мени је да га питам да ли игра добро на тој позицији и да ли доприноси. Ако је тако, сјајно".

Фудбалска јавност готово је неподељена у ставу да је ово јако погрешан начин размишљања и да оваквим вођењем тима пуног звезда – Алардајс неће далеко догурати.

Најгласнији су заправо они који су од старта били скептици после вести да ће времешног и такође меканог Хоџсона заменити менаџер чија је специјалност током каријере била вођење угрожених клубова до опстанка у Премијер лиги.

Руку на срце, Алардајс не само да нема интернационалног искуства на клупском нивоу, него никада у каријери није био шеф звездама попут Рунија.

Утолико – хронично неуспешној репрезентацији Енглеске не догађа се ништа неочекивано.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар