Englezi u šoku zbog izjave Sema Alardajsa!

Prva utakmica, prva izjava i prvi problemi za "Big Sema", zbog načina na koji tretira Vejna Runija. On je priznao da nema autoritet da naredi kapitenu gde će i kako igrati.

Fudbal 06.09.2016 | 14:30
Englezi u šoku zbog izjave Sema Alardajsa!
Engleska javnost šokirana je izjavama, načinom razmišljanja i mekoćom novog selektora fudbalske reprezentacije već posle njegove prve utakmice na klupi "albiona".

Naime, Sem Alardajs, razgovarajući s novinarima posle napete utakmice u Slovačkoj, u kojoj je njegov tim golom u 95. minutu izborio pobedu od 0:1 na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, otvoreno je rekao da je kapiten tima Vejn Runi – veći od njega samog!

Novinare je zanimalo zbog čega je nekada napadač, a u poslednje vreme više ofanzivni vezista, nastavio da igra toliko "duboko", odnosno povučeno, što je postao trend kod Alardajsovog prethodnika Roja Hodžsona.

U nekoliko navrata, Runi se čak našao desetak metara iza štopera engleskog tima u meču sa Slovacima, a pomerio se ka golu protivnika tek u drugom poluvremenu kada je domaćin ostao sa desetoricom, nakon isključenja Martina Škrtela.

Runi je u prvom poluvremenu bio defanzivniji i od defanzivnog veziste Engleske, Erika Dajera, pa i centralnog veziste Džordana Hendersona. Iako je, sudeći prema formaciji i ulogama igrača u klubovima, bilo očekivano da Runi igra odmah iza centarfora Harija Kejna, dogodilo se suprotno – da Englezi u Trnavi igraju sa trojicom centralnih veznih igrača.

Verovatno ćete se i sami začuditi, ali novi selektor reprezentacije, popularni "Big Sem", priznao je da "on tu ne može ništa".

Komentarišući meč sa Slovacima, koji je rešio najbolji igrač na terenu te večeri, Adam Lalana, stručni konsultant ITV mreže i bivši as Arsenala, Li Dikson, otvoreno je rekao da zbog čudnih Runijevih kretnji nastaje ogromna rupa na terenu.

"Nije bilo nikoga na tom delu terena gde bi trebalo da bude 'desetka' i gde smo očekivali da će on igrati. Hari Kejn želi lopte odatle. Neko mora da se pojavi i utrči u te rupe. Jedini način da proigrate centarfora je da popunite te rupe", rekao je Dikson posle utakmice, a više analitičara primetilo je da Runi "ubija" Kejna svojim stilom igre.

Međutim, Alardajs je video nešto sasvim drugo. On je u Trnavi glorifikovao nastup kapitena i novog rekordera po broju nastupa za "tri lava", kada su igrači u polju u pitanju. Runi je u Slovačkoj pretekao Dejvida Bekama na večnoj listi i ispred njega je sada samo legendarni golman Piter Šilton.

"Vejn je igrao tamo gde je želeo da igra. Ne možete sprečiti Vejna da igra tamo gde želi", rekao je Alardajs i zbunio prisutne.

"On je najtrofejniji fudbaler u Engleskoj. Osvojio je sve što može sa Mančester junajtedom, manje-više, i u Ligi šampiona i u domaćim takmičenjima. On ima više iskustva u internacionalnom fudbalu od mene. Dok prenosi timu to iskustvo i igra kao timski igrač, nije na meni da određujem gde će on igrati", izjavio je Alardajs i dodao:

"Na meni je da ga pitam da li igra dobro na toj poziciji i da li doprinosi. Ako je tako, sjajno".

Fudbalska javnost gotovo je nepodeljena u stavu da je ovo jako pogrešan način razmišljanja i da ovakvim vođenjem tima punog zvezda – Alardajs neće daleko dogurati.

Najglasniji su zapravo oni koji su od starta bili skeptici posle vesti da će vremešnog i takođe mekanog Hodžsona zameniti menadžer čija je specijalnost tokom karijere bila vođenje ugroženih klubova do opstanka u Premijer ligi.

Ruku na srce, Alardajs ne samo da nema internacionalnog iskustva na klupskom nivou, nego nikada u karijeri nije bio šef zvezdama poput Runija.

Utoliko – hronično neuspešnoj reprezentaciji Engleske ne događa se ništa neočekivano.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar