Реал и Барса отварају сезону!

Жребом у седишту АЦБ лиге одлучено је да се велики ривали састану већ у полуфиналу националног Суперкупа.

Кошарка 07.09.2016 | 09:45
Реал и Барса отварају сезону!
Олимпијски турнир је завршен, квалификације за Еуробаскет ускоро ће бити на половини, а клупска кошаркашка сезона полако куца на врата.

У Шпанији је стога у понедељак обављен жреб традиционалног Суперкупа, који се игра у форми турнира и окупља четири најуспешнија тима из минуле сезоне, где изузетак може да буде само екипа домаћина.

Виторија ће бити домаћин Суперкупа трећи пут у последње четири године, а жребом је одлучено да се у оквиру полуфинала прво састану домаћа Лаборал Кућа и Гран Канарија, па у "репризи" финала плеј-офа Реал Мадрид и Барселона.

Мечеви су на програму у петак 23. септембра, док ће се финале играти дан касније.

Шира кошаркашка публика први пут ће видети на делу Реал без Серхија Родригеза, који је отишао у НБА лигу, са повратником Донтеом Дрејпером и новајлијама на центарским позицијама - Ентонијем Рендолфом (Локомотива Кубањ) и Отелом Хантером (Олимпијакос).

Барселона у сезону улази са новим тренером Јоргосом Барцокасом и неколико атрактивних појачања. Из Химкија су доведени плејмејкер Тајрис Рајс и бек Петери Копонен, а из Локомотиве Кубањ шпански репрезентативац Виктор Клавер.

Каталонци су овог лета од важних играча остали без Томаша Саторанског и Алекса Абринеса (НБА).

Реал је побеђивао Барселону у финалу Суперкупа 2012, 2013. и 2014, да би прошле године у полуфиналу изгубио од домаће Уникахе, која је онда поражена од Барсе у борби за трофеј.

Старт АЦБ (Ендеса) лиге заказан је за 1. и 2. октобар, када ће почети и регионална АБА лига.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар