Real i Barsa otvaraju sezonu!

Žrebom u sedištu ACB lige odlučeno je da se veliki rivali sastanu već u polufinalu nacionalnog Superkupa.

Košarka 07.09.2016 | 09:45
Real i Barsa otvaraju sezonu!
Olimpijski turnir je završen, kvalifikacije za Eurobasket uskoro će biti na polovini, a klupska košarkaška sezona polako kuca na vrata.

U Španiji je stoga u ponedeljak obavljen žreb tradicionalnog Superkupa, koji se igra u formi turnira i okuplja četiri najuspešnija tima iz minule sezone, gde izuzetak može da bude samo ekipa domaćina.

Vitorija će biti domaćin Superkupa treći put u poslednje četiri godine, a žrebom je odlučeno da se u okviru polufinala prvo sastanu domaća Laboral Kuća i Gran Kanarija, pa u "reprizi" finala plej-ofa Real Madrid i Barselona.

Mečevi su na programu u petak 23. septembra, dok će se finale igrati dan kasnije.

Šira košarkaška publika prvi put će videti na delu Real bez Serhija Rodrigeza, koji je otišao u NBA ligu, sa povratnikom Donteom Drejperom i novajlijama na centarskim pozicijama - Entonijem Rendolfom (Lokomotiva Kubanj) i Otelom Hanterom (Olimpijakos).

Barselona u sezonu ulazi sa novim trenerom Jorgosom Barcokasom i nekoliko atraktivnih pojačanja. Iz Himkija su dovedeni plejmejker Tajris Rajs i bek Peteri Koponen, a iz Lokomotive Kubanj španski reprezentativac Viktor Klaver.

Katalonci su ovog leta od važnih igrača ostali bez Tomaša Satoranskog i Aleksa Abrinesa (NBA).

Real je pobeđivao Barselonu u finalu Superkupa 2012, 2013. i 2014, da bi prošle godine u polufinalu izgubio od domaće Unikahe, koja je onda poražena od Barse u borbi za trofej.

Start ACB (Endesa) lige zakazan je za 1. i 2. oktobar, kada će početi i regionalna ABA liga.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar