Озил "забо нож у леђа" Вилшеру!

Џек Вилшер није практично ни спаковао ствари и напустио свлачионицу, а Месут Озил намерио се на нешто што је његово.

Фудбал 06.09.2016 | 18:00
Озил "забо нож у леђа" Вилшеру!
Нема љубави, брате, "десетка" је то.

Менаџер Арсенала Арсен Венгер, када је 2008. промовисао Џека Вилшера из Академије у први тим "тобџија" имао је предосећај да га чека велика каријера.

Многи су то мислили!

Од уласка међу сениоре, клинац који је од 2001. у Арсеналовом систему, био је пројектован за лидера, будућу "десетку" и када је Робин ван Перси издао Арсеналову породицу и прешао у Манчестер јунајтед, култни број "10" дат је Вилшеру.

Али...

Испоставиће се да су проблеми с повредама, али и неспортским животом овог никад потврђеног "вундеркинда", довели до тога да ће Венгер послати Вилшера, сада већ 24-годишњака, на позајмицу у Борнмут, где би овај покушао у потпуности да рехабилитује каријеру уздрману заиста тешким и честим повредама.

Прошле сезоне, Вилшер је као "десетка" Арсенала забележио само три званичне утакмице, у сезони 2015/16 играо је свега 17 пута у Премијер лиги, најчешће био замењиван или улазио с клупе, сезону 2011/12 комплетно је пропустио због операције... Све то довело је до тога да Арсеналова "десетка" забележи свега 160 наступа за клуб од 2008. до данас.

Премало!

У међувремену, суочен не само са Вилшеровим хроничним повредама, већ и сталним проблемима са Тиом Волкотом, Томасом Росицким, итд, Венгер је морао да купује и доводи скупе звезде, попут Месута Озила и Алексиса Санчеза, а звезде – зна се – траже да буду у центру пажње.

Тако је Озил у интервјуу за немачки "Еxпресс" поручио да после "десетке" коју је приграбио у националном тиму после опраштања Лукаса Подолског, жели свој омиљени број на леђима и у клубу. А и шта не би, ако је већ у Реал Мадриду носио "10" на леђима?

"За мене лично, тај број значи много. То је мој омиљени број. Фудбалске легенде попут Зинедина Зидана, Дијега Марадоне и Пелеа су носиле тај број, тако да сам веома срећан", рекао је Озил и додао:

"Желео сам тај број још пре неколико година, али желео је и Лукас Подолски, а он је имао више наступа од мене. Сада сам ја тај који има право да бира", објаснио је Озил.

"Већ сам дао сигнал коме је требало. То је прави број за мене, као и позицију на којој играм".

Осетивши да би могао да чује слично и кад је Арсенал у питању, новинар "Еxпресса" питао је Озила: "Да ли ћете урадити исто сада, када је Вилшер позајмљен Борнмуту?"

"Да, број је сада слободан и дефинитивно га желим".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар