Ozil "zabo nož u leđa" Vilšeru!

Džek Vilšer nije praktično ni spakovao stvari i napustio svlačionicu, a Mesut Ozil namerio se na nešto što je njegovo.

Fudbal 06.09.2016 | 18:00
Ozil "zabo nož u leđa" Vilšeru!
Nema ljubavi, brate, "desetka" je to.

Menadžer Arsenala Arsen Venger, kada je 2008. promovisao Džeka Vilšera iz Akademije u prvi tim "tobdžija" imao je predosećaj da ga čeka velika karijera.

Mnogi su to mislili!

Od ulaska među seniore, klinac koji je od 2001. u Arsenalovom sistemu, bio je projektovan za lidera, buduću "desetku" i kada je Robin van Persi izdao Arsenalovu porodicu i prešao u Mančester junajted, kultni broj "10" dat je Vilšeru.

Ali...

Ispostaviće se da su problemi s povredama, ali i nesportskim životom ovog nikad potvrđenog "vunderkinda", doveli do toga da će Venger poslati Vilšera, sada već 24-godišnjaka, na pozajmicu u Bornmut, gde bi ovaj pokušao u potpunosti da rehabilituje karijeru uzdrmanu zaista teškim i čestim povredama.

Prošle sezone, Vilšer je kao "desetka" Arsenala zabeležio samo tri zvanične utakmice, u sezoni 2015/16 igrao je svega 17 puta u Premijer ligi, najčešće bio zamenjivan ili ulazio s klupe, sezonu 2011/12 kompletno je propustio zbog operacije... Sve to dovelo je do toga da Arsenalova "desetka" zabeleži svega 160 nastupa za klub od 2008. do danas.

Premalo!

U međuvremenu, suočen ne samo sa Vilšerovim hroničnim povredama, već i stalnim problemima sa Tiom Volkotom, Tomasom Rosickim, itd, Venger je morao da kupuje i dovodi skupe zvezde, poput Mesuta Ozila i Aleksisa Sančeza, a zvezde – zna se – traže da budu u centru pažnje.

Tako je Ozil u intervjuu za nemački "Express" poručio da posle "desetke" koju je prigrabio u nacionalnom timu posle opraštanja Lukasa Podolskog, želi svoj omiljeni broj na leđima i u klubu. A i šta ne bi, ako je već u Real Madridu nosio "10" na leđima?

"Za mene lično, taj broj znači mnogo. To je moj omiljeni broj. Fudbalske legende poput Zinedina Zidana, Dijega Maradone i Pelea su nosile taj broj, tako da sam veoma srećan", rekao je Ozil i dodao:

"Želeo sam taj broj još pre nekoliko godina, ali želeo je i Lukas Podolski, a on je imao više nastupa od mene. Sada sam ja taj koji ima pravo da bira", objasnio je Ozil.

"Već sam dao signal kome je trebalo. To je pravi broj za mene, kao i poziciju na kojoj igram".

Osetivši da bi mogao da čuje slično i kad je Arsenal u pitanju, novinar "Expressa" pitao je Ozila: "Da li ćete uraditi isto sada, kada je Vilšer pozajmljen Bornmutu?"

"Da, broj je sada slobodan i definitivno ga želim".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar