КСС ће суспендовати ФМП?!

Кошаркашки савез Србије поново је огласио одлуке из априла месеца по којима се забрањује учешће српским клубовима у Еврокупу.

Кошарка 06.09.2016 | 11:15
КСС ће суспендовати ФМП?!
КСС је на свом сајту поновио одлуку на основу свог статута, а у складу са ФИБА Европа по којем се члановима КСС дозвољава учешће у Евролиги, али не и у другом њеном такмичењу.

Тако је КСС индиректно послао поруку да ће суспендовати и ФМП Железник који је добио позив Евролиге да учествује у Еврокупу, а након што је Партизан одустао од такмичења управо због суспензије и притиска КСС и ФИБА.

КСС је суспендовао црно-беле и забранио им регистрацију играча док нису одустали од учешћа у ЕК и приклонили се новоформираном такмичењу ФИБА Лиги шампиона.

КСС је тада саопштио и да остаје уз регионалну АБА лигу као важног такмичења за развој кошарке у региону, уз захтев за реструктуирањем такмичења и доношења календара у којем би се омогућило несметано одржавање националних првенстава, али и да ће повући своју подршку уколико АБА лига не промени своју одлуку по којој прихвата све услове Евролиге, а које су у супротностима са ставовима ФИБА.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар