KSS će suspendovati FMP?!

Košarkaški savez Srbije ponovo je oglasio odluke iz aprila meseca po kojima se zabranjuje učešće srpskim klubovima u Evrokupu.

Košarka 06.09.2016 | 11:15
KSS će suspendovati FMP?!
KSS je na svom sajtu ponovio odluku na osnovu svog statuta, a u skladu sa FIBA Evropa po kojem se članovima KSS dozvoljava učešće u Evroligi, ali ne i u drugom njenom takmičenju.

Tako je KSS indirektno poslao poruku da će suspendovati i FMP Železnik koji je dobio poziv Evrolige da učestvuje u Evrokupu, a nakon što je Partizan odustao od takmičenja upravo zbog suspenzije i pritiska KSS i FIBA.

KSS je suspendovao crno-bele i zabranio im registraciju igrača dok nisu odustali od učešća u EK i priklonili se novoformiranom takmičenju FIBA Ligi šampiona.

KSS je tada saopštio i da ostaje uz regionalnu ABA ligu kao važnog takmičenja za razvoj košarke u regionu, uz zahtev za restruktuiranjem takmičenja i donošenja kalendara u kojem bi se omogućilo nesmetano održavanje nacionalnih prvenstava, ali i da će povući svoju podršku ukoliko ABA liga ne promeni svoju odluku po kojoj prihvata sve uslove Evrolige, a koje su u suprotnostima sa stavovima FIBA.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar