Багдатис: Нисам егоиста, биће друкчије кад завршим...!

Први пут од Аустралијан опена 2009. године успео је да се пласира у другу недељу неког од Грен слем турнира.

Тенис 05.09.2016 | 16:45
Багдатис: Нисам егоиста, биће друкчије кад завршим...!
Проблеми са повредама, осцилације у игри, али и године које пролазе нису учиниле да Маркос Багдатис одустане од високих циљева у тенису и сада је поново дочекао својих пет минута.

У интервјуу за Б92 харизматични Кипранин говорио је о својој игри, следећем противнику, о томе како је остао мотивисан, шта ће радити после каријере...

Победио је 31-годишњи Маркос Факунда Бањиса, затим Беноу Пера и домаћег хероја Рајана Херисона, коначно је кликнуло и на УС опену.

“Искрен да будем, вероватно је до жреба“, почео је уз смех причу Багдатис за Б92, “Имао сам неке тешке поразе и сада сам заиста пресрећан што сам дошао до четвртог кола, било је крајње време. Посебно ми је драго што сам то остварио у Њујорку јер овде до сада нисам никада догурао до друге недеље. Играм веома добро, осећам се сјајно и надам се да ћу тако наставити“.

У Аустралији 2006. године играо је у финалу, затим и у полуфиналу Вимблдона, а у неким тренуцима Багдатис је подсетио на те славне дане.

“Поново сам постао веома тврдоглав у игри, не правим много грешака, па противници не добијају поклоне од мене. Такође, када је потребно да нападнем, то и учиним, а изузетно ме радује и то што се крећем како треба. Ритерн ми такође функционише на високом нивоу, а једино бих волео мало да поправим сервис, то је све“.

Иза њега су тешке године, некада осми тенисер света углавном је далеко од тог одабраног друштва, али успео је да остане фокусиран на тенис.

“Породица и мој тим главна су ми подршка, они су ме терали да гурам напред. Наравно, изузетно су важни и изазови које постављаш сâм себи, а ја сам зацртао да каријеру желим да завршим у Топ 20. То је мој највећи циљ, жарко желим да га остварим и то је врло битно, да имаш нешто испред себе чему тежиш“, каже Багдатис, сада 44. на свету, али после УС опена га чека скок (тренутно је 36. на пројектованој листи).

Багдатис каже да неће кренути стопама бројних славних тенисера и постати тренера, а најважнији разлог јесте породица.

“Не могу да се замислим да и даље путујем 32 недеље годишње, никако, али волео бих да помогнем неким момцима, превасходно да покренемо тенис на Кипру, можда направим академију и тренирам децу. Наравно, никад се не зна куда живот може да те однесе, али тренутно када замишљам пензију, једино ми је породица у глави – ја сам приоритет сад док ми траје каријера, што није баш лепо и није у складу са мојим карактером, нисам егоиста. Када завршим, породица ће ми бити главни приоритет, то ми је најважнија ствар“.

Осим тениса, Багдатис много воли фудбал, а један клуб заузима посебно место у његовом срцу.

“Навијам за Манчестер јунајтед – Алекс Фергусон ми је био идол, и даље је, он је највећи менаџер свих времена, пратим ’Ђаволе’ откад сам био дете“, објашњавао је Багдатис уз израз лица који је говорио да му није јасно како неко може да не навија за Јунајтед.

За крај, вратили смо се тенису, противник у осмини финала јесте Гаел Монфис, играч којег ће бити веома тешко пробити на основној линији.

“Да, али биће тешко и њему“, смеје се Багдатис, “Шалим се... Добро је што смо играли у Синсинатију и што знам шта да очекујем – изгубио сам у два сета, али свестан сам шта ме чека. Очекујем тешку битку, али спреман сам – истина је да он има предност, али даћу све од себе“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар