Велика промјена у тенису креће од УС опена!

УС опен биће први званични турнир на којем ће бити тестиран систем мерења времена између поена под називом „Сервице цлоцк“.

Тенис 05.09.2016 | 13:45
Велика промјена у тенису креће од УС опена!
На последњем Гренд слему у сезони биће мерено време, али за почетак, само у другој недељи на мечевима у јуниорској конкуренцији.

Према правилима одређено је да мушкарци између поена имају 25 секунди, пет више од жена, али је редован случај да се оно прекрши.

То је посебно изражено после дугих поена, када тенисери и тенисерке не могу да се спреме за следећи поен за мање од пола минута.

„Док неки мисле да је неочекивано, ми видимо овај потез као корак ка развитку спорта. УСТА увек гледа како да промовише спорт. Ово је сјајан начин да се анализирају подаци и крене даље“, рекао је Крис Видмајер, извршни директор комуникација Тениске асоцијације Сједињених Држава.

Многи играчи већ су коментарисали промену која ће уследити – Џон Изнер рекао је да ће му „Сервице цлоцк“ само сметати, Роџер Федерер напоменуо да би његова примена требало да буде флексибилна, у односу на дужину поена, док је Енди Мари истакао да би судије требало да прво напомену играчима да су прекорачили дозвољено време.

Не треба бити превише паметан и рећи да ће ново правило највише сметати Рафаелу Надалу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар