Velika promjena u tenisu kreće od US opena!

US open biće prvi zvanični turnir na kojem će biti testiran sistem merenja vremena između poena pod nazivom „Service clock“.

Tenis 05.09.2016 | 13:45
Velika promjena u tenisu kreće od US opena!
Na poslednjem Grend slemu u sezoni biće mereno vreme, ali za početak, samo u drugoj nedelji na mečevima u juniorskoj konkurenciji.

Prema pravilima određeno je da muškarci između poena imaju 25 sekundi, pet više od žena, ali je redovan slučaj da se ono prekrši.

To je posebno izraženo posle dugih poena, kada teniseri i teniserke ne mogu da se spreme za sledeći poen za manje od pola minuta.

„Dok neki misle da je neočekivano, mi vidimo ovaj potez kao korak ka razvitku sporta. USTA uvek gleda kako da promoviše sport. Ovo je sjajan način da se analiziraju podaci i krene dalje“, rekao je Kris Vidmajer, izvršni direktor komunikacija Teniske asocijacije Sjedinjenih Država.

Mnogi igrači već su komentarisali promenu koja će uslediti – Džon Izner rekao je da će mu „Service clock“ samo smetati, Rodžer Federer napomenuo da bi njegova primena trebalo da bude fleksibilna, u odnosu na dužinu poena, dok je Endi Mari istakao da bi sudije trebalo da prvo napomenu igračima da su prekoračili dozvoljeno vreme.

Ne treba biti previše pametan i reći da će novo pravilo najviše smetati Rafaelu Nadalu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar