"Супермоћи" нулте крвне групе

Особе са нултом крвном групом су посебне, али не само због тога што њихову крв могу да приме сви, а они искључиво нулту. Та група чини „власника“ другачијим од осталих, између осталог, и због тога што је подложнији одређеним инфекцијама.

Здравље 05.09.2016 | 09:40
"Супермоћи" нулте крвне групе
Поједине карактеристике оних који имају такву крв толико су пожељне да неки стручњаци, додуше у шали, кажу да је реч о супермоћима.

Као „најбољи у природи“, ови људи су рођени лидери и лако се одлучују на акцију на послу, витални су, фокусирани, способни и успешни.

У Јапану, нулта крвна група доводи се у везу са одређеним карактерним особинама. На разговору за посао, потенцијални запослени често треба да каже коју крвну групу има.

Особе са нултом групом послодавци виде као способне, посвећене, пажљиве, као и да су у току са новинама. Влада мишљење и да су бољи и паметнији студенти од других.

Таква слика резултат је чињенице да су њихови преци били одлични ловци са већом шансом за преживљавање захваљујући способности да процене услове у окружењу.

Са друге стране, мање су отпорни на неке болести попут хипотироидизма и других проблема са тироидном жлездом, затим, често имају чир, као и мањак јода.

То даље води до других здравствених проблема, најчешће гојазности и задржавања воде у телу, указују стручњаци.

Анксиозност их чини понекад бесним, а често су хиперактивни и индискретни.

Лоша исхрана, недовољна физичка активност и друге лоше навике чини их беспомоћним пред „лошим“ метаболичким процесима, као што је лоша функција тироидне жлезде и инсулинска резистенција и вишак килограма.

У поређењу са онима који имају другу крвну групу, припадници нулте често имају повишену количину желудачне киселине, због чега су склонији чиревима и стомачним проблемима.

Требало би да се држе подаље од кофеина и алкохола. Кофеин може имати деструктивно дејство због тога што повећава ниво адреналина, који је већ повишен код особа нулте групе.

Саветује им се да вежбају три до четири пута недељно.

РТС
фото: интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Димњачар

05.09.2016 21:00

Једине желучане проблеме које имам као један од "одабраних", је мука од СНСД-а, ХДЗ-а, СДА, а одскора и од СзП! Остало фала Богу у најбољем реду. Понекад ме зеза апетит, углавном послије гледања Мајкичке, Цвијановића и Пандуревичке, ништа страшно, након 30-так дана и то прође...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

07.09.2016 08:19

Мајкићке и Пандуревићке. Пише се са меким ч.