УС опен: Нолетов час тениса Едмунду за 1/4-финале!

Новак Ђоковић пласирао се у четвртину финала УС Опен рутинском победом против Кајла Едмунда – 6:2, 6:1, 6:4. 

Тенис 05.09.2016 | 08:45
УС опен: Нолетов час тениса Едмунду за 1/4-финале!
Иако дуел са 84. играчем свега није најмеродавнији репер за најбољег тенисера и спортисту планете, евидентно је да се Ноле полако, али сигурно, враћа у карактеристичну форму.

Новак ће се за полуфинале борити са Французом Жоом-Вилфирдом Цонгом, који је елиминисао Џека Сока из Сједињених Америчких Држава.

Осим мањег пада у игри почетком трећег сета, бранилац титуле одиграо је готово савршен меч, био је фокусиран, опуштен и растерећен – ударао је лоптицу 'из све снаге', забављао се на терену и апсолутно заслужено прошао у наредну рунду последњег Грен слема сезоне.

Иако се по бројевима и не може најбоље видети доминација Србина, двадесетједногодишњи момак из Велике Британије ниједног тренутка није био барем ни у равноправном положају.

Ђоковић је имао 24 винера и једну неизнуђену грешку више, његов ривал однос 15-36, али су оне дошле из, у одређеним тренуцима, и превише опуштене и егзибиционе игре.

Ђоковић је већ у трећем гему стигао до брејка, да би у финишу првог сета учинио исто и лако дошао до вођста. Наставио је са разноврсном игром и после паузе – погађао је из форхенда, бекенда, лоба, правовремено је излазио на мрежу и бирао савршен тренутак за дроп шот.

Други део игре почео је новим брејком Новака, а само пет минута касније резултат је гласио 4:0. Кајл се није предавао, шта више – играо је веома добро у појединим тренуцима, али просто није имао шансе против расположеног првог играча света.

Едмунд је до краја успео само да се упише на семафор, а по старту трећег сета деловало је да ћемо гледати нешто слично. Међутим, после новог раног брејка Ђоковића, Британац успева да се врати, а потом и направи тотално неочекиван преокрет за 3:2.

Ипак, после кратког медицинског тајм-аута због масаже десне руке, Србин враћа ниво игре и претходног дела меча, узвраћа истом мером и сада он окреће резултат у своју корист.

Могао је Новак већ у следећем гему да заврши посао, тј. – да дође у прилику да својим сервисима потврди пролаз међу осам најбољих, али се Кајл није предавао. Сервисом и разорним форхендима сачувао је егал, али се неизбежно догодило свега неколико минута касније.

Савршен гем за 5:4, а онда истоветан исход на сервис ривала и сјајан поен на мрежи за крај и пласман у четвртину финала, после једног часа и 58 минута игре.

Ђоковић и Цонга играли су до сада 21 пут, а Новак води са 15:6 у победама. Последњи пут су се састали средином марта на Мастерсу у Индијан Велсу, када је Ђоковић славио такође у четвртини финала (7:6, 7:6).

Уколико елиминише Француза, Србин би у мечу за финале играо против још једног представника 'Галских петлова' – Гаела Монфиса или Луке Пуја.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар