US open: Noletov čas tenisa Edmundu za 1/4-finale!

Novak Đoković plasirao se u četvrtinu finala US Open rutinskom pobedom protiv Kajla Edmunda – 6:2, 6:1, 6:4. 

Tenis 05.09.2016 | 08:45
US open: Noletov čas tenisa Edmundu za 1/4-finale!
Iako duel sa 84. igračem svega nije najmerodavniji reper za najboljeg tenisera i sportistu planete, evidentno je da se Nole polako, ali sigurno, vraća u karakterističnu formu.

Novak će se za polufinale boriti sa Francuzom Žoom-Vilfirdom Congom, koji je eliminisao Džeka Soka iz Sjedinjenih Američkih Država.

Osim manjeg pada u igri početkom trećeg seta, branilac titule odigrao je gotovo savršen meč, bio je fokusiran, opušten i rasterećen – udarao je lopticu 'iz sve snage', zabavljao se na terenu i apsolutno zasluženo prošao u narednu rundu poslednjeg Gren slema sezone.

Iako se po brojevima i ne može najbolje videti dominacija Srbina, dvadesetjednogodišnji momak iz Velike Britanije nijednog trenutka nije bio barem ni u ravnopravnom položaju.

Đoković je imao 24 vinera i jednu neiznuđenu grešku više, njegov rival odnos 15-36, ali su one došle iz, u određenim trenucima, i previše opuštene i egzibicione igre.

Đoković je već u trećem gemu stigao do brejka, da bi u finišu prvog seta učinio isto i lako došao do vođsta. Nastavio je sa raznovrsnom igrom i posle pauze – pogađao je iz forhenda, bekenda, loba, pravovremeno je izlazio na mrežu i birao savršen trenutak za drop šot.

Drugi deo igre počeo je novim brejkom Novaka, a samo pet minuta kasnije rezultat je glasio 4:0. Kajl se nije predavao, šta više – igrao je veoma dobro u pojedinim trenucima, ali prosto nije imao šanse protiv raspoloženog prvog igrača sveta.

Edmund je do kraja uspeo samo da se upiše na semafor, a po startu trećeg seta delovalo je da ćemo gledati nešto slično. Međutim, posle novog ranog brejka Đokovića, Britanac uspeva da se vrati, a potom i napravi totalno neočekivan preokret za 3:2.

Ipak, posle kratkog medicinskog tajm-auta zbog masaže desne ruke, Srbin vraća nivo igre i prethodnog dela meča, uzvraća istom merom i sada on okreće rezultat u svoju korist.

Mogao je Novak već u sledećem gemu da završi posao, tj. – da dođe u priliku da svojim servisima potvrdi prolaz među osam najboljih, ali se Kajl nije predavao. Servisom i razornim forhendima sačuvao je egal, ali se neizbežno dogodilo svega nekoliko minuta kasnije.

Savršen gem za 5:4, a onda istovetan ishod na servis rivala i sjajan poen na mreži za kraj i plasman u četvrtinu finala, posle jednog časa i 58 minuta igre.

Đoković i Conga igrali su do sada 21 put, a Novak vodi sa 15:6 u pobedama. Poslednji put su se sastali sredinom marta na Mastersu u Indijan Velsu, kada je Đoković slavio takođe u četvrtini finala (7:6, 7:6).

Ukoliko eliminiše Francuza, Srbin bi u meču za finale igrao protiv još jednog predstavnika 'Galskih petlova' – Gaela Monfisa ili Luke Puja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar