Да ли "Шуме Српске" фризирају извјештаје?

Према подацима руководства „Шума Српске", ово предузеће је остварило највећи полугодишњи профит у посљедњих 10 година, преноси Ал Џазира Балканс. Међутим, према тврдњама појединих економских стручњака, али и опозиционих партија, „Шуме Српске" приказују фиктивне финансијске извјештаје, а стање у предузећу је изузетно лоше.

Република Српска 04.09.2016 | 15:54
Да ли "Шуме Српске" фризирају извјештаје?
Руководство „Шума Српске" тврди да, упркос проблемима са бесправном сјечом и нагомиланим дуговањима према општинама, том предузећу у овој години добро иде, наводи се у истраживању Ал Јазеере Балканс.

Заправо, иде му најбоље у протеклих десет година, ако је судити по укупној добити за првих пола године, која износи 1.373.000 евра, истиче директор Ристо Марић, директор „Шума Српске“.

Није то баш тако, истиче Синиша Вукелић, уредник портала Цапитал.ба, који је урадио истраживање о пословању „Шума Српске", по којем то предузеће годинама лажира финансијске извјештаје, између осталог и на начин да новац за репродукцију шума усмјерава у одржавање ликвидности фирме.

Марић тврди да новац за репродукцију шума нису могли обезбиједити због дуга према општинама, који се вуче годинама.

Пракса владајуће структуре је фризирање извјештаја и биланса, каже предсједник НДП-а Драган Чавић.
У појединим шумским газдинствима плата касни и до четири мјесеца. Дуг „Шума Српске" према општинама, за испоручену грађу, износи скоро 10 милиона марака.



БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

перо

04.09.2016 18:21

Довољно је видјети које фаце годинама управљају Сумама и све је јасно. Не мозе никако бити другације. Опста пропаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУГАР

04.09.2016 19:09

НИЈЕ НИ ЦУДО ДА СУ ОНИ У МИНУСУ,КАД ЈЕ ЛИК У Б.ЛУЦИ,УЛИЦА СРДЈЕ ЗЛОПОГЛЕДЈЕ НАПРАВИО ВИЛУ,ДА ВИДИТЕ САМО КАКВА ЈЕ ФАСАДА.ЛИК ЈЕ И БИО ОПТУЗЕН ЗА ПРОНЕВЈЕРУ ПАРА,АЛИ НИСТА МУ НИСУ ОДУЗЕЛИ.НАГОДИО СЕ СА СУДОМ ТЈ.СУДИЈОМ. ОПЕТ НИСТА,ТО СУ КАМЕРЕ,ТРАВА,УКРАСНО ДРВЕЦЕ. Е БОЗЕ ИМА ЛИ ТЕ ВЕЦ ЈЕДНОМ.

Name

БиХ СА

04.09.2016 19:38

Лазу ли лазу...сјеку суму немилице... оголисе све , а као немају пара за посумљавање...у извјестају они позитивно послују...проклињаце их и унуци и праунуци итд....послије гледамо тв емисије и супље прице о екологији и неким пројектима, а најбоља инвестиција за оцувању екологије и економије би била да се ови ликови осуде на дуготрајне робије.

Name

ДЈОЛЕ ОРАСИ ДЈОЛЕ

04.09.2016 20:29

Ко фризура ма дајте није истиииииииииииииииииина лаже опозиција и исламисти и американци и енглези и Цава

Name

Ре ЛУГАР

04.09.2016 21:37

Тачно Лугар збори. Ухваћен на дјелу кад је примао 10.000 КМ мита.

Name

Горан

04.09.2016 20:14

Ста це друго Цавиц реци? Показао ста зна, сада се прави паметан, љигавац

ОДГОВОРИТЕ
Name

шумар

04.09.2016 20:21

таман тај плус ће снсд и социјалисти да измузу за изборе. И већ то раде видим ја то , а да зло буде веће и не крију се пуно. Од тога да возила из појединих газдинстава возе по тим скуповима па до директног извлачења новца . Стаће вам се у крај једном запамтите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замисли

04.09.2016 20:41

Замисли само да ревизију уради права НЕЗАВИСНА ревизорска куца, ста би све открили и које цифре.

ОДГОВОРИТЕ