Da li "Šume Srpske" friziraju izvještaje?

Prema podacima rukovodstva „Šuma Srpske", ovo preduzeće je ostvarilo najveći polugodišnji profit u posljednjih 10 godina, prenosi Al Džazira Balkans. Međutim, prema tvrdnjama pojedinih ekonomskih stručnjaka, ali i opozicionih partija, „Šume Srpske" prikazuju fiktivne finansijske izvještaje, a stanje u preduzeću je izuzetno loše.

Republika Srpska 04.09.2016 | 15:54
Da li "Šume Srpske" friziraju izvještaje?
Rukovodstvo „Šuma Srpske" tvrdi da, uprkos problemima sa bespravnom sječom i nagomilanim dugovanjima prema opštinama, tom preduzeću u ovoj godini dobro ide, navodi se u istraživanju Al Jazeere Balkans.

Zapravo, ide mu najbolje u proteklih deset godina, ako je suditi po ukupnoj dobiti za prvih pola godine, koja iznosi 1.373.000 evra, ističe direktor Risto Marić, direktor „Šuma Srpske“.

Nije to baš tako, ističe Siniša Vukelić, urednik portala Capital.ba, koji je uradio istraživanje o poslovanju „Šuma Srpske", po kojem to preduzeće godinama lažira finansijske izvještaje, između ostalog i na način da novac za reprodukciju šuma usmjerava u održavanje likvidnosti firme.

Marić tvrdi da novac za reprodukciju šuma nisu mogli obezbijediti zbog duga prema opštinama, koji se vuče godinama.

Praksa vladajuće strukture je friziranje izvještaja i bilansa, kaže predsjednik NDP-a Dragan Čavić.
U pojedinim šumskim gazdinstvima plata kasni i do četiri mjeseca. Dug „Šuma Srpske" prema opštinama, za isporučenu građu, iznosi skoro 10 miliona maraka.



BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

pero

04.09.2016 18:21

Dovoljno je vidjeti koje face godinama upravljaju Sumama i sve je jasno. Ne moze nikako biti drugacije. Opsta propast!

ODGOVORITE
Name

LUGAR

04.09.2016 19:09

NIJE NI CUDO DA SU ONI U MINUSU,KAD JE LIK U B.LUCI,ULICA SRDJE ZLOPOGLEDJE NAPRAVIO VILU,DA VIDITE SAMO KAKVA JE FASADA.LIK JE I BIO OPTUZEN ZA PRONEVJERU PARA,ALI NISTA MU NISU ODUZELI.NAGODIO SE SA SUDOM TJ.SUDIJOM. OPET NISTA,TO SU KAMERE,TRAVA,UKRASNO DRVECE. E BOZE IMA LI TE VEC JEDNOM.

Name

BiH SA

04.09.2016 19:38

Lazu li lazu...sjeku sumu nemilice... ogolise sve , a kao nemaju para za posumljavanje...u izvjestaju oni pozitivno posluju...proklinjace ih i unuci i praunuci itd....poslije gledamo tv emisije i suplje price o ekologiji i nekim projektima, a najbolja investicija za ocuvanju ekologije i ekonomije bi bila da se ovi likovi osude na dugotrajne robije.

Name

DJOLE ORASI DJOLE

04.09.2016 20:29

Ko frizura ma dajte nije istiiiiiiiiiiiiiiiiiina laže opozicija i islamisti i amerikanci i englezi i Cava

Name

Re LUGAR

04.09.2016 21:37

Tačno Lugar zbori. Uhvaćen na djelu kad je primao 10.000 KM mita.

Name

Goran

04.09.2016 20:14

Sta ce drugo Cavic reci? Pokazao sta zna, sada se pravi pametan, ljigavac

ODGOVORITE
Name

šumar

04.09.2016 20:21

taman taj plus će snsd i socijalisti da izmuzu za izbore. I već to rade vidim ja to , a da zlo bude veće i ne kriju se puno. Od toga da vozila iz pojedinih gazdinstava voze po tim skupovima pa do direktnog izvlačenja novca . Staće vam se u kraj jednom zapamtite.

ODGOVORITE
Name

Zamisli

04.09.2016 20:41

Zamisli samo da reviziju uradi prava NEZAVISNA revizorska kuca, sta bi sve otkrili i koje cifre.

ODGOVORITE