Звезда у великом проблему - НОВАЦ ОД УЕФА ИДЕ МЕНАЏЕРУ!!!

Црвено-белима замрзнут комплетан приход од УЕФА, пише "Телеграф".

Фудбал 04.09.2016 | 18:00
Звезда у великом проблему - НОВАЦ ОД УЕФА ИДЕ МЕНАЏЕРУ!!!
Уместо новца неопходног за функционисање клуба, шампион Србије ове јесени ће се наћи у великом проблему.

Фудбалском клубу Црвена звезда замрзнут је сав приход из УЕФА за ову сезону, после тужбе менаџера Милана Ћаласана због дуга од 3,4 милиона евра.

Као преноси Телеграф, Ћаласан је тужио црвено-беле после трансфера Николе Жигића у шпански Расинг и добио спор на Суду за спортску арбитражу (ЦАС) 2011. године.

Таквом одлуком Црвена звезда неће добити 1.250.000 евра, које је требало да добије 15. октобра као награду УЕФА за учешће у европским утакмицама ове сезоне.

Поред тога, свака наредна уплата из УЕФА биће стопирана док се Црвена звезда не исплати комлетан дуг према Ћаласану.

Понављамо, Ћаласан је тужио бивши Жигићев клуб после трансфера горостасног голгетера у Шпанију, а Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани је после вишегодишње парнице, која је укључивала и жалбе и контратужбе, донео одлуку да је Звезда, са све каматама, дужна да му исплати 3,4 милиона евра.

Имајући у виду да се седиште УЕФА налази на територији Швајцарске, она подлеже швајцарском законодавству па неодложно мора да почне да примењује решење ЦАС-а о томе да никакве уплате не сме да врши на рачун Црвене звезде.

УЕФА је о томе обавестила руководство београдских црвено-белих, клуба који се сада нашао у великим проблемима, јер је очекивао да изузетно тешку финансијску ситуацију бар мало поправи са подршком из касе европске куће фудбала. Међутим, ни 400.000 евра за остварено у квалификацијама за Лигу шампиона, ни 230.000 евра за елиминацију у плеј-офу за Лигу Европе, неће моћи да буде уплаћено црвено-белима. А неће моћи ни било која наредна уплата УЕФА да буде остварена све док Звезда некако не пронађе начин или да измири дуговања према Милану Ћаласану, или да са њим пронађе заједнички језик како би стеге новонастале ситуације бар мало попустиле.

Извор: мондо.рс/блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Крај

04.09.2016 17:12

Под хитно под кључ титове близанце-звезду и партизан. Само преко њих перу паре

ОДГОВОРИТЕ