Zvezda u velikom problemu - NOVAC OD UEFA IDE MENADŽERU!!!

Crveno-belima zamrznut kompletan prihod od UEFA, piše "Telegraf".

Fudbal 04.09.2016 | 18:00
Zvezda u velikom problemu - NOVAC OD UEFA IDE MENADŽERU!!!
Umesto novca neophodnog za funkcionisanje kluba, šampion Srbije ove jeseni će se naći u velikom problemu.

Fudbalskom klubu Crvena zvezda zamrznut je sav prihod iz UEFA za ovu sezonu, posle tužbe menadžera Milana Ćalasana zbog duga od 3,4 miliona evra.

Kao prenosi Telegraf, Ćalasan je tužio crveno-bele posle transfera Nikole Žigića u španski Rasing i dobio spor na Sudu za sportsku arbitražu (CAS) 2011. godine.

Takvom odlukom Crvena zvezda neće dobiti 1.250.000 evra, koje je trebalo da dobije 15. oktobra kao nagradu UEFA za učešće u evropskim utakmicama ove sezone.

Pored toga, svaka naredna uplata iz UEFA biće stopirana dok se Crvena zvezda ne isplati komletan dug prema Ćalasanu.

Ponavljamo, Ćalasan je tužio bivši Žigićev klub posle transfera gorostasnog golgetera u Španiju, a Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani je posle višegodišnje parnice, koja je uključivala i žalbe i kontratužbe, doneo odluku da je Zvezda, sa sve kamatama, dužna da mu isplati 3,4 miliona evra.

Imajući u vidu da se sedište UEFA nalazi na teritoriji Švajcarske, ona podleže švajcarskom zakonodavstvu pa neodložno mora da počne da primenjuje rešenje CAS-a o tome da nikakve uplate ne sme da vrši na račun Crvene zvezde.

UEFA je o tome obavestila rukovodstvo beogradskih crveno-belih, kluba koji se sada našao u velikim problemima, jer je očekivao da izuzetno tešku finansijsku situaciju bar malo popravi sa podrškom iz kase evropske kuće fudbala. Međutim, ni 400.000 evra za ostvareno u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ni 230.000 evra za eliminaciju u plej-ofu za Ligu Evrope, neće moći da bude uplaćeno crveno-belima. A neće moći ni bilo koja naredna uplata UEFA da bude ostvarena sve dok Zvezda nekako ne pronađe način ili da izmiri dugovanja prema Milanu Ćalasanu, ili da sa njim pronađe zajednički jezik kako bi stege novonastale situacije bar malo popustile.

Izvor: mondo.rs/blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kraj

04.09.2016 17:12

Pod hitno pod ključ titove blizance-zvezdu i partizan. Samo preko njih peru pare

ODGOVORITE