Варди: Лако сам одбио Арсенал

Најбољи играч Премијер лиге прошле сезоне Џејми Варди каже да је лако одбио понуду Арсенала овог лета.

Фудбал 04.09.2016 | 18:30
Варди: Лако сам одбио Арсенал
Арсен Венгер је активирао откупну клаузулу нападача Лестера вредну 22 милиона фунти, али је он одбио да напусти "лисице".

"Био сам у хотелској соби много сати током дана и нисам радио ништа. Тада имаш много времена за размишљање. Колико год да сам размишљао о томе (понуди Арсенала), и глава и срце су ми говорили да останем у Лестеру, што је на крају и била моја одлука", рекао је Варди.

Момак који је до пре неколико година играо у полуаматерском рангу је прошле сезоне постигао 24 гола у Премијер лиги, 19 више него сезону пре тога, те био један од кључних фактора у неочекиваном тријумфу Лестера у шампионату.

"Разумем људи који мисле да је требало да пређем, али ако дубоко у себи не осећаш да је то права ствар, онда није. Једноставно је. То ми је била вероватно најтежа одлука у каријери, мада нисам дуго професионалац. Била је тешка, али и лака одлука. Нисам могао да пропустим шансу да будем део следећег Лестеровог путовања. Трансфери показују да клуб жели да остане на истом нивоу, а ја желим да будем део тога. Био сам овде када смо играли у Чемпионшипу, а од тада само растемо. Ми смо као браћа, многи су продужили уговоре. Остати само без једног играча (Нголо Канте) није толико страшно", закључио је Варди.

Лестер је на старту нове сезоне остварио по победу, реми и пораз у Премијер лиги, а од средине септембра га очекује деби у Лиги шампиона где ће играти у Групи Г са Портом, Клуб Брижом и Копенхагеном.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар