Vardi: Lako sam odbio Arsenal

Najbolji igrač Premijer lige prošle sezone Džejmi Vardi kaže da je lako odbio ponudu Arsenala ovog leta.

Fudbal 04.09.2016 | 18:30
Vardi: Lako sam odbio Arsenal
Arsen Venger je aktivirao otkupnu klauzulu napadača Lestera vrednu 22 miliona funti, ali je on odbio da napusti "lisice".

"Bio sam u hotelskoj sobi mnogo sati tokom dana i nisam radio ništa. Tada imaš mnogo vremena za razmišljanje. Koliko god da sam razmišljao o tome (ponudi Arsenala), i glava i srce su mi govorili da ostanem u Lesteru, što je na kraju i bila moja odluka", rekao je Vardi.

Momak koji je do pre nekoliko godina igrao u poluamaterskom rangu je prošle sezone postigao 24 gola u Premijer ligi, 19 više nego sezonu pre toga, te bio jedan od ključnih faktora u neočekivanom trijumfu Lestera u šampionatu.

"Razumem ljudi koji misle da je trebalo da pređem, ali ako duboko u sebi ne osećaš da je to prava stvar, onda nije. Jednostavno je. To mi je bila verovatno najteža odluka u karijeri, mada nisam dugo profesionalac. Bila je teška, ali i laka odluka. Nisam mogao da propustim šansu da budem deo sledećeg Lesterovog putovanja. Transferi pokazuju da klub želi da ostane na istom nivou, a ja želim da budem deo toga. Bio sam ovde kada smo igrali u Čempionšipu, a od tada samo rastemo. Mi smo kao braća, mnogi su produžili ugovore. Ostati samo bez jednog igrača (Ngolo Kante) nije toliko strašno", zaključio je Vardi.

Lester je na startu nove sezone ostvario po pobedu, remi i poraz u Premijer ligi, a od sredine septembra ga očekuje debi u Ligi šampiona gde će igrati u Grupi G sa Portom, Klub Brižom i Kopenhagenom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar