Ацо Петровић: Убили смо Бога у Теодосићу, али судије...!

Сада већ бивши селектор Хрватске Ацо Петровић још "сабира утиске" из Рио де Жанеира и поново се дотакао пораза своје селекције против Србије.

Кошарка 04.09.2016 | 22:45
Ацо Петровић: Убили смо Бога у Теодосићу, али судије...!
Скоро две недеље прошло је од затварања Олимпијских игара, али још увек имамо "одјеке".

Док са једне стране поједини спортисти још увек нису "свесни" резултата који су остварили на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, са друге стране имамо и оне којима није јасно како нису остварили бољи пласман и не могу да се помире са тиме.

Један од оних који припадају овој "другој гарнитури" је и бивши селектор кошаркашке репрезентације Хрватске Ацо Петровић који као да још увек размишља о поразу у четвртфиналу од српских кошаркаша.

Он је у изјави за "Јутарњи лист" говорио о томе да је близу промене одлуке да остане на месту селектора, иако је оставку поднео након пораза од Србије (86:83), а подсетио се и тог меча и још једном поновио шта је по његовом мишљењу пресудило у том дуелу.

"У првих 20 минута ми смо били беспрекорни, без обзира на пет-шест нападачких скокова Србије. Ми смо решили "средишњи пицк", убили Бога у Теодосићу и водили 38:32. Кад бисмо склонили у страну трећу четвртину, ми смо у 30 минута Србију добили 17 разлике", поручио је Петровић који као да је занемарио да је Теодосић (2/11) био главни разигравач репрезентације Србије са 10 асистенција.

Верује да би његов тим добио меч да је имао "праведно суђење".

"Три пута смо успели да се вратимо у РИју. Шпанце смо добили, Аргентини дошли на лопту, и сад Србија. И опет, враћам се на то, не казујући како смо имали лоше суђење контра Србије. Но две одлуке, непостојећи фаул на Радуљици, а затим и намерни фаул Јокића који се није судио. По правилима је то неспортска", објаснио је он.

Још једном репрезентација Хрватске није успела да добије Србију.

"Ми смо били свесни након пријатељске у Кордоби да са Србијом можемо, јер смо 38 минута били у егалу. Онда је одлучила она тројка Јовића с центра. И та нам је побједа недостајала. Како бисмо скинули притисак с леђа. Да смо у Кордоби савладали Србију, уверен сам да бисмо и у Рију свладали истог противника", присетио се он пораза у пријатељској утакмици.

Верује у своје момке.

"Уз све наше проблеме, уз чињеницу да они имају три светска плејмејкера, ми смо били ту, корак до. И зато су, коначно, људи то препознали. Будили су се ноћу, гледали и нису имали замерке. Нама је требало више, три-четири дана, мени лично и нешто више да рационализирам што се догодило. Но кад се сетим Игара и Рија, у глави ће ми бити да смо били у стању узети медаљу. Спортски ми је жао, али остаће то све скупа једно чудо", поручио је Александар Петровић.

Био је најавио оставку, али се сада сам препоручио за нови реизбор на месту селектора.

"Мој однос према играчима је специфичан, неко може доћи и водити то, али само на неки другачији начин, јер ово се не може наставити. Стога је логично да се ово треба наставити, али то је питање за Стручни савјет и Управни одбор. Подвлачим, мој боравак у Цибони не може никоме сметати, ако то није никоме сметало ово лето", објаснио је он.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

србин

05.09.2016 04:37

Другачије није ни могло бити, кад сам човек незна шта је. Ако се магарац отели у Липици с тим никад није липицанер већ само магарац.

ОДГОВОРИТЕ