Aco Petrović: Ubili smo Boga u Teodosiću, ali sudije...!

Sada već bivši selektor Hrvatske Aco Petrović još "sabira utiske" iz Rio de Žaneira i ponovo se dotakao poraza svoje selekcije protiv Srbije.

Košarka 04.09.2016 | 22:45
Aco Petrović: Ubili smo Boga u Teodosiću, ali sudije...!
Skoro dve nedelje prošlo je od zatvaranja Olimpijskih igara, ali još uvek imamo "odjeke".

Dok sa jedne strane pojedini sportisti još uvek nisu "svesni" rezultata koji su ostvarili na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, sa druge strane imamo i one kojima nije jasno kako nisu ostvarili bolji plasman i ne mogu da se pomire sa time.

Jedan od onih koji pripadaju ovoj "drugoj garnituri" je i bivši selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aco Petrović koji kao da još uvek razmišlja o porazu u četvrtfinalu od srpskih košarkaša.

On je u izjavi za "Jutarnji list" govorio o tome da je blizu promene odluke da ostane na mestu selektora, iako je ostavku podneo nakon poraza od Srbije (86:83), a podsetio se i tog meča i još jednom ponovio šta je po njegovom mišljenju presudilo u tom duelu.

"U prvih 20 minuta mi smo bili besprekorni, bez obzira na pet-šest napadačkih skokova Srbije. Mi smo rešili "središnji pick", ubili Boga u Teodosiću i vodili 38:32. Kad bismo sklonili u stranu treću četvrtinu, mi smo u 30 minuta Srbiju dobili 17 razlike", poručio je Petrović koji kao da je zanemario da je Teodosić (2/11) bio glavni razigravač reprezentacije Srbije sa 10 asistencija.

Veruje da bi njegov tim dobio meč da je imao "pravedno suđenje".

"Tri puta smo uspeli da se vratimo u RIju. Špance smo dobili, Argentini došli na loptu, i sad Srbija. I opet, vraćam se na to, ne kazujući kako smo imali loše suđenje kontra Srbije. No dve odluke, nepostojeći faul na Raduljici, a zatim i namerni faul Jokića koji se nije sudio. Po pravilima je to nesportska", objasnio je on.

Još jednom reprezentacija Hrvatske nije uspela da dobije Srbiju.

"Mi smo bili svesni nakon prijateljske u Kordobi da sa Srbijom možemo, jer smo 38 minuta bili u egalu. Onda je odlučila ona trojka Jovića s centra. I ta nam je pobjeda nedostajala. Kako bismo skinuli pritisak s leđa. Da smo u Kordobi savladali Srbiju, uveren sam da bismo i u Riju svladali istog protivnika", prisetio se on poraza u prijateljskoj utakmici.

Veruje u svoje momke.

"Uz sve naše probleme, uz činjenicu da oni imaju tri svetska plejmejkera, mi smo bili tu, korak do. I zato su, konačno, ljudi to prepoznali. Budili su se noću, gledali i nisu imali zamerke. Nama je trebalo više, tri-četiri dana, meni lično i nešto više da racionaliziram što se dogodilo. No kad se setim Igara i Rija, u glavi će mi biti da smo bili u stanju uzeti medalju. Sportski mi je žao, ali ostaće to sve skupa jedno čudo", poručio je Aleksandar Petrović.

Bio je najavio ostavku, ali se sada sam preporučio za novi reizbor na mestu selektora.

"Moj odnos prema igračima je specifičan, neko može doći i voditi to, ali samo na neki drugačiji način, jer ovo se ne može nastaviti. Stoga je logično da se ovo treba nastaviti, ali to je pitanje za Stručni savjet i Upravni odbor. Podvlačim, moj boravak u Ciboni ne može nikome smetati, ako to nije nikome smetalo ovo leto", objasnio je on.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

srbin

05.09.2016 04:37

Drugačije nije ni moglo biti, kad sam čovek nezna šta je. Ako se magarac oteli u Lipici s tim nikad nije lipicaner već samo magarac.

ODGOVORITE