Наставак суђења екипи ТВ "Елта" и Мандићу

У Суду БиХ сутра ће бити настављено суђење предсједнику Удружења породица несталих лица Сарајевско-романијске регије Милану Мандићу и новинарима ТВ "Елта", који су оптужени за изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости.

Босна и Херцеговина 04.09.2016 | 14:00
Наставак суђења екипи ТВ "Елта" и Мандићу
На рочишту одржаном прије љетне паузе, 8. јула, Тужилаштво је испитивало свог свједока без присуства јавности.

Бранилац новинара ТВ "Елта" и правног лица "Стијена" из Љубиња, чија пословна јединица у Бањалуци дјелује у оквиру "Елте", Владо Адамовић рекао је новинарима након рочишта да је свједочило лице које је причало о својим доживљајима и преживљавању током рата у Сребреници.

"Одбрана није имала прилику да поставља питања свједоку, јер га тужилац није испитао до краја. Током наредног рочишта, почетком септембра, он ће завршити своје свједочење, након чега ћемо ми имати прилику да постављамо питања у унакрсном испитивању", изјавио је тада Адамовић.

Кривичну пријаву против Мандића и ТВ "Елта" поднијели су представници бошњачких удружења из Сребренице због његове изјаве 19. фебруара 2014. године када је у вези са јавним иступима Мунире Субашић и Хатиџе Мехмедовић, које представљају удружења жена - мајки Сребренице, између осталог, рекао да ће њихове "говоре стићи Божија правда".

"Божија правда у Сребреницу је стигла. О томе јавно говорим. Жесток ратни злочин почињен је 1992. и 1993. године у Сребреници, Скеланима, Поточарима, Кравици и Братунцу, а Божија правда је стигла 1995. године", изјавио је тада Мандић.

Почетак суђења заказан је за 13.30 часова.

Извор: СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брле

04.09.2016 13:31

Сто су Срби, да је којим слуцајем тузено муслиманско удрузење, сви би се дигли од политицара до муслиманских удрузења у одбрану, а ове српске потурице пустили Мандица низ воду нека га осуде. И ја сам за, када нема нико да га брани, крив је сто се ангазовао да брани породице погинулих бораца. Сад це избори, имамо опе прилику да бирамо српске издаице који це примати плату посланика и увлацит се у узицу муслиманима. Ја нецу !

ОДГОВОРИТЕ